Emilie Steffensen fylder først 19 år i maj, men hun har været en del af ligatruppen i Herning-Ikast Håndbold i snart to år. Hun ønsker sig at få en større rolle på banen og prøve sig af i nye omgivelser. Foto: Tom Laursen

HIH sælger lokalt stortalent til ligarival

Jørn Just Kristensen 

18-årige Emilie Bodholdt Steffensen, som for nylig blev udtaget til det danske A-landshold, forlader Herning-Ikast Håndbold. Hun er blevet solgt til en ligarival

HåNDBOLD Stortalentet Emilie Bodholdt Steffensen siger farvel til Herning-Ikast Håndbold efter denne sæson.

Den 18-årige venstreback er blevet solgt til en anden dansk ligaklub. Det oplyser HIH i en pressemeddelelse.

Der ligger både sportslige og økonomiske årsager bag salget af den pågående og hårdtskydende bagspiller fra Bording.

- Det er selvfølgelig med blødende hjerte, at vi tager afsked med et så stort talent af egen avl, men salget giver på flere måder god mening, siger Herning-Ikasts nye salgs- og sportsdirektør, Daniel Grønhøj, i en pressemeddelelse.

- Emilie trænger i den grad til at få spilletid under pres i kampsituationer på liganiveau, og det har vi ikke rigtigt haft mulighed for at give hende, selvom hun med status af U19 spiller har trænet fuldt med i ligatruppen i snart to år- og samtidig optrådt på vores U19-ligahold, som fører vestrækken suverænt, siger Daniel Grønhøj.

Emilie Steffensen har spillet 48 kampe for de danske ungdomslandshold og scoret hele 214 mål i nationaldragten. Hun blev for nyligt udtaget til den nye landstræner Jesper Jensens første landsholdssamling. Samlingen blev dog aflyst på grund af den globale coronakrise.

Økonomien spiller også en rolle
HIH oplyser ikke, hvilken dansk ligaklub Emilie Steffensen skifter til. Det skal den klub selv have lov at offentliggøre. Men det ligger fast, at Herning-Ikast Håndbold er blevet kompenseret økonomisk.

- Dels giver det os en indtægt i indeværende regnskabsår, men lige så vigtigt er det at kigge på vores omkostningsniveau for den kommende sæson. Vi håber som alle andre, at corona-krisen snart aftager af mange gode grunde, men det er et faktum, at både vi og mange af vores samarbejdspartnere bliver ramt af dette her, og derfor mener vi, at det er rettidig omhu at se på omkostninger - også de sportslige - allerede nu, siger salgs- og sportsdirektør Daniel Grønhøj.

Et eventyr i nye omgivelser
For Emilie Steffensen selv er der også et element af eventyr over skiftet. Den snart 19-årige bagspiller ser frem til at prøve sig selv af i nye omgivelser i næste sæson.

- Jeg bliver student til sommer, og på grund af håndbolden kan jeg ikke som mange af mine klassekammerater tage en tur med rygsæk til Asien eller Australien, hvis ellers verden blev normal igen. Så i stedet er jeg kommet frem til at lidt luftforandring ville være godt for min videreudvikling både som håndboldspiller og menneske, og den nye klub har givet mig en mulighed, som jeg tror kan blive rigtig spændende for mig.

- Det giver mig gode sportslige muligheder og samtidig lejlighed til at prøve, hvordan vingerne bærer væk fra den hjemlige trygge base, siger Emilie Steffensen i klubbens pressemeddelelse.

- Men jeg håber og tror ikke, at det bliver et farvel for altid, fastslår den 18-årige bagspiller fra Bording.

Har du abonnement på aoh+, kan du også læse med Emilie Steffensen om skiftet og fremtiden.