Sådan ser de første linjer af politiets besked ud. Den blev lagt på Twitter lørdag, og derefter modtog borgerne en sms. Screendump: Twitter

Hold afstand i det gode vejr: Politiet sender sms til danske mobiltelefoner

Palle Heering Nielsen og ritzaU 

Folk skal holde afstand og vise hensyn - også i det gode vejr, lyder det i sms fra politiet til mobilejere

HERNING Det er ikke et hackerangreb i disse coronatider. Den er god nok!

Politiet sendte lørdag eller natten til søndag en sms ud til stort set alle mobilabonnenter i Danmark med en påmindelse om at overholde myndighedernes instrukser om at holde afstand, oplyser Rigspolitiet på Twitter.

Ordlyden på beskeden er:

»Coronavirus spredes lige nu i Danmark. Hold afstand og vis hensyn - også i solskin. Ellers kan vi ikke bremse smitten. God Weekend Politiet«.

Og det er mange abonnenter, som vil få en sms. Rigspolitiet oplyser til Ritzau, at der sendes besked ud til cirka ni millioner mobilnumre - altså flere end der bor mennesker i kongeriget.

- Vi forsøger at komme så bredt ud som muligt på for at fortælle folk i Danmark, at de skal holde afstand og vise hensyn, fortæller Uffe Stormly, der er politiinspektør i Rigspolitiets nationale beredskabscenter, i en mail til Ritzau.

- Derfor bruger vi mange forskellige kommunikationskanaler. Vi har alle et ansvar for at stoppe smittespredningen, og det kræver, at vi hver især tager ansvar og følger myndighedernes råd, skriver han.

Fredag fik næsten alle danskere over 15 år også besked i deres eBoks fra Sundhedsstyrelsen, der valgte at sende et brev, som fortalte om symptomerne på Covid-19, og hvordan man skal agere for at bidrage til at begrænse smitten med coronavirus.

Nogen vil måske undre sig over timingen, fordi epidemien snart går ind i sin tredje uge, men det er efter flere dage med godt vejr, hvor der har været flere episoder med folk, som i parker, på stranden og andre steder udendøre er stimlet sammen i grupper på mere end de 10 tilladte personer.