Herning Blue Fox spillede sæsonens to sidste kampe uden tilskuere. Nu er det besluttet, at der ikke skal spilles flere kampe i den danske liga i denne sæson. Foto: Tom Laursen

Bekræftet: Metal Ligaen lukker og slukker for sæsonen

Thomas Damm 

Ishockeyens ligaforening oplyser, at Metal Ligaen suspenderet for resten af sæsonen. Der kåres ingen mester

ISHOCKEY Der bliver ikke spillet mere ishockey i den danske Metal Liga i denne sæson.

Herning Folkeblad erfarede tidligere, at klubberne var nået til enighed. Nu bekræftes det så også på metalligaen.dk.

Idet alle klubber afvikler kampe i anlæg, som efter krav fra myndighederne er lukkede i mindst 14 dage - er Ligaforeningens vurdering, at der ikke længere findes sportslige muligheder for at afvikle et slutspil.

- Efter regeringens nyeste anbefalinger kan vi ikke se fornuftige argumenter i forhold til at opretholde håbet om at spille slutspil i indeværende sæson. Derfor aflyser vi slutspillet, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen til hjemmesiden.

I respekt for den nuværende meget alvorlige situation i samfundet og i lighed med andre ishockeyligaer i Europa i samme situation kåres der ingen dansk mester, sølvmedaljevinder eller bronzemedaljevinder.

Europæiske pladser fordelt
De europæiske pladser til den kommende sæson fordeles således:

Grundspilsvinderen Aalborg Pirates tildeles Danmarks ledige plads i Champions Hockey League. SønderjyskE har kvalificeret sig til Champions Hockey League via sejren i januar i Continental Cup. Endelig har Metal Final4-vinderen Frederikshavn White Hawks kvalificeret sig til næste sæsons Continental Cup

- På vegne af alle klubber i Metal Ligaen vil jeg gerne give en stor tak til vores fans og vore sponsorer for opbakningen til den del af sæsonen vi fik afviklet. Det bliver en svær tid for Danmark som nation, og ishockeyen stiller sig klar til at bære vores del af samfundsansvaret. Vi glæder os til at igen være samlingspunkt for mange mennesker når vi kommer ud på anden side af denne krise, understreger Klaus B. Rasmussen.

I mandags vedtog de ni ligaklubber på et møde i Odense, at man ville ændre slutspillet og udskyde det til april. Men siden har corona-udfordringen kun grebet om sig, og onsdag meddelte Danmarks Ishockey Union, at al ishockey - undtaget Metal Ligaen - var indstillet. I dag kom det skridt så også.