Blue Fox-spillerne må kigge langt efter at komme i gang med slutspillet, der skulle være begyndt på fredag. Det er udskudt til der må komme tilskuere i hallerne igen. Foto: Tom Laursen

Blue Fox i ventepostion: Metal Ligaen udsætter og ændrer slutspillet

Thomas Damm 

Ishockeyklubberne afventer, at der igen må lukkes tilskuere ind

ISHOCKEY Den danske ishockeyliga, Metal Ligaen, er foreløbig suspenderet på grund af regeringens anbefaling om ikke at afvikle arrangementer med over 1000 deltagere.

Det blev resultatet af et møde i ishockeyens Ligaforening i Odense, hvor de ni klubber i Metal Ligaen trådte sammen for at diskutere, hvordan slutspillet 2019/20 skal afvikles.

Så snart der er mulighed for at spille med tilskuere, spiller klubberne en slutspilsturnering over 14 kampe alle mod alle, hvor de fire øverste hold tilgodeses med fire, tre, to og ét point. De resterende fire klubber begynder med nul point.

- Slutspillet i ishockey er en folkefest. En af de største overhovedet i dansk sport. Vi vil rigtig gerne holde alle muligheder åbne for at invitere vores trofaste fans og sponsorer med indenfor. Derfor har vi valgt at holde igen med starten af slutspillet, siger Klaus B. Rasmussen, formand for Ligaforeningen på ligaens hjemmeside.

Så snart der er mulighed for at spille ishockey igen med tilskuere, kan Metal Ligaen begynde med tre dages varsel, og har det ikke været muligt at spille ishockey med tilskuere inden udgangen af marts, træder Ligaforeningen sammen igen og beslutter, hvad der skal ske.

- Gennemgående står vi i en knaldhård situation, der har bragt dansk ishockey i en dyb og alvorlig krise. Slutspillet er en yderst essentiel del af ishockeysæsonen, og vi har klubber, der er på kanten til at lukke ned. Derfor har vi valgt en løsning, der er mest solidarisk for samtlige Metal Ligaens klubber, siger Klaus B. Rasmussen, formand for ishockeyens Ligaforening.

Grundspillets sidste runde afvikles i morgen uden tilskuere som planlagt.