Foto: Martin Ballund

29-årig mand mistænkt for flere indbrud i Herning i weekenden

HERNING Jensen Company på Silkeborgvej havde to gange i weekenden besøg af en tyv, som tog for sig af de lamper, som virksomheden sælger.

Det ene indbrud skete lørdag morgen, hvor en rude blev knust. Derefter stjal gerningsmanden to Diablo pendel lamper i messing samt en bordlampe til en samlet værdi af 9000 kroner.

Den formodet samme gerningsmand slog også til søndag, hvor der blev forsøgt at stjæle blandt andet PH-lamper fra stedet. Måske blev gerningsmanden forstyrret, for lamperne var klippet ned fra loftet, men ikke taget med.

En patrulje tog en tur rundt i nabolaget, og det førte til anholdelse af en 29-årig mand fra Jelling. Han er i forvejen kendt for den type kriminalitet, men han nægtede, da han blev afhørt.

Han nægtede også at have noget at gøre med et indbrud hos Advokatfirmaet Dahl, der ligger næsten nabo til Jensen Company. Politiet mener også, at han står bag det indbrud, hvor der blev stjålet en computer, en iPad, to PH-lamper, et minikøleskab samt to mindre figurer.

Til gengæld fik den 29-årige svært ved at løbe fra en overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Da han blev visiteret, blev han fundet i besiddelse af 3,45 gram metamfetamin, 1,46 gram hash samt 11,92 gram amfetamin.

Han blev løsladt efter endt afhøring.