Der skal synges grand prix-sange lørdag eftermiddag på Fermaten. Foto: Fermaten

Optakt til Melodi Grand Prix: Beer choir på Fermaten

FæLLESSANG På lørdag er Fermaten, Folkeuniversitetet og Den Jyske Sangskole gået sammen om at afvikle en omgang beer choir, som optakt til det danske Melodi Grand Prix, der holdes senere samme aften.

Det Europæiske Melodi Grand Prix er verdens ældste og mest populære tv-transmitterede sangkonkurrence og har siden 1956 leveret underlægningsmusikken til Europas historie.

Lørdagens arrangement begynder med et foredrag, når lektor i europastudier ved Aarhus Universitet Lisanne Wilken fortæller om det europæiske melodigrandprix som et erindringsfællesskab. Her vil hun lave små dyk ned i de fælles erindringer og politiske fantasier, der knytter sig til og kommer til udtryk i sangkonkurrencen.

Under de årlige pointgivninger har man nemlig gennem tiden gjort gamle regnskaber op, vist hvem der er sande venner og fjender og fået diskuteret, hvor Europas grænser egentlig går.

Efter foredraget skal der synges. Sangerinde Louise Noes vil tage alle sikkert igennem repertoiret. Bag tangenterne sidder Rie Damgaard.