Dansk Varmblods gallashow i Jyske Bank Boxen er et syn for sig. Foto: Ridehesten.com

Herning heste-mekka er skudt i gang

Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning er nu i fuld gang

HERNING Ikke færre end 900 heste er flyttet ind i hallerne og staldene på MCH Messecenter Herning, og frem til søndag 8. marts er det deres midlertidige hjem. Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Her venter der publikum en oplevelse af de store de kommende dage. Det er et event, som er berømmet langt ud over Danmarks grænser.

Der er heste for adskillige millioner samlet på messecenterets område. Sportshestene, som deltager i de internationale spring- og dressurklasser, står i stalde, der er indhegnet og bemandet med vagter ved indgangen til området. Her er det kun muligt for ryttere, hestepassere og hesteejere at slippe igennem.

Har man lyst til at komme helt tæt på hestene, er det muligt inde i den store Hal C, som er omdannet til hestestald, hvor også hingstene til kåring står opstaldet.

Varmt jern og kloge hoveder
Der er godt 300 stande på messen Hest & Rytter, og det største fagmagasin, Ridehesten, står bag en gratis foredragsrække i Auditoriet, hvor syv fagpersoner, herunder OL-rytter Cathrine Dufour, vil gøre tilhørerne klogere på heste.

I Hal D skal de bedste beslagsmede dyste om danmarksmesterskabet i at sko heste. Det kræver høj faglighed, stor dygtighed og evnen til at arbejde med glødende esser og brandvarmt jern.

»Let the games begin«
Dansk Varmblods showudvalg har gennem det seneste år arbejdet for at sammensætte et sjovt, anderledes og følelsesladet show. Det er som bekendt OL-år i år, og med Tokyo i tankerne er temaet for hele eventet: »Let the games begin«. Med sang og musik, flotte kostumer og flotte hingste og dygtige sportsheste vil Dansk Varmblod sende os på en sportslig rejse frem mod OL.