Nikolas Dyhr har spillet 14 kampe i Superligaen og én i Sydbank Pokalen siden sin debut for syv måneder siden. Foto: Tom Laursen

FCM forlænger med lovende ung back

Jørn Just Kristensen 

18-årige Nikolas Dyhr har forlænget sin kontrakt med FC Midtjylland til 31. december 2024

FODBOLD Det er bare ni måneder siden, Nikolas Dyhr skrev under på en femårig kontrakt med FC Midtjylland. Men der er sket meget for den unge venstreback i de ni måneder.

Den 18-årige østjyde debuterede i Superligaen 11. august på udebane mod hans tidligere klub, AC Horsens, og endte med at få hele 15 kampe på FC Midtjyllands Superligahold, før julefreden sænkede sig.

Nu bliver han belønnet med en ny og givetvis forbedret kontrakt, der løber frem til 31. december 2024. Et halvt år længere end hans forrige aftale.

- Nikolas er utvivlsomt fremtidens mand i FC Midtjylland. Han har, trods sin unge alder, allerede bevist sig på højeste niveau, og vi glæder os til at bygge videre på et fundament med masser af kvalitet, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse fra klubben.

Det er snart fire år siden, Nikolas Dyhr skiftede fra AC Horsens til FC Midtjyllands akademi, og det skifte har han aldrig fortrudt. Det venstrefodede energibundt har gennemgået en stor udvikling fra angriber eller venstre kant til en venstreback med Superligaklasse.

- Jeg er glad for forlængelsen af min kontrakt, og jeg tager det som et udtryk for, at klubben er tilfreds med det arbejde, jeg udfører, siger Nikolas Dyhr i pressemeddelelsen.

Nikolas Dyhr fik i januar debut for det danske U21-landshold og har nu spillet hele 38 ungdomslandskampe på mindre end fire år.