For anden kamp i træk nettede Kristoffer Lauridsen for Blue Fox. I fredags scorede han i powerplay. I aften mod Rungsted var det i undertal, han fik pucken i nettet. Foto: Henrik Ole Jensen

Tredje udesejr på stribe: Blue Fox besejrede mestrene efter straffeslag

Thomas Damm 

Lasse Lassen blev matchvinder på straffeslag

ISHOCKEY Der var dømt topkamp i Bitcoin Arena i aften. Hjemmeholdet Rungsted, der er nummer fire, havde besøg af nummer to, Herning Blue Fox.

Og med en hårdt tilkæmpet sejr på 3-2 - Blue Fox førte 2-1 til 25 sekunder før tid - efter overtid og straffeslag cementerede »rævene« andenpladsen i Metal Ligaen.

Gennem det meste af sæsonen har Blue Fox spillet disciplineret og været ret dygtige til at holde sig ude af straffeboksen. Men i enkelte kampe går det galt.

Det gjorde det også i Hørsholm. Syv udvisninger blev det til alene til Herning. Allerede aftenens første Herning-udvisning kom til at koste. Rasmus Andersson scorede, mens Cameron Brace sad udvist.

Set over hele kampen var »rævene« dog igen dygtige til at spille i undertal. Og scoringen til 1-1 kom tilmed mens, at Blue Fox var i undertal. Kristoffer Astorp lod sig ikke påvirke af af det faktum og satte sig stærkt igennem.

Udligningen var med til at vække Herning-mandskabet, der ikke have skabt meget frem til dette tidspunkt. Op mod anden periodepause ås det bedre ud, men den ny udvisning - denne gang til Jan Dalecky - tog igen noget af momentum. 1-1 var stillingen efter de to første perioder.

Daleckys udvisning fortsatte ind i tredje periode, og inden han havde udstået sin straf, fik han selskab af Kristoffer Astorp i straffeboksen.

Her havde Blue Fox haft syv udvisninger mod blot tre til hjemmeholdet.

Dupont scorede
Rungsted havde herefter et par nærgående forsøg, inden Brodie Dupont dukkede op og gav Blue Fox en føring på 2-1. Det var det vist ikke mange, der havde set komme, som kampen udviklede sig. Kort efter var det så Rungsted, der fik en mand i straffeboksen. Så kunne Blue Fox-spillerne lige puste en smule ud.

Med alle mand tilbage på isen pressede Rungsted på i en nervepirrende afslutning.

I de sidste 40 sekunder tog Rungsted målmanden ud, og blot 15 sekunder senere reducerede det i en udligning ved Shane Hana. 2-2 med bare 25 sekunder tilbage.

10 straffeslag
Der blev ikke scoret i overtiden. I straffeslagene var det først Lasse Lassen, der som 10. mand lykkedes med at score og afgøre en lang og hård kamp. Han havde allerede selv brændt ét forsøg på det tidspunkt, men lykkedes anden gang.

Blue Fox havde igen backen Bjørn Uldall med. Denne gang afløste han Reid McNeill, der med kort varsel blev fjernet fra holdkortet. Uldall selv

Uldall måtte dog forlade isen i anden periode med blod i ansigtet. Han kom dog tilbage på isen i tredje periode med en ny trøje.

Næste udfordring for Blue Fox er en hjemmekamp mod Herlev på fredag aften.