Bestyrelsen i Socialdemokratiet Herning glæder sig over fremgang. Foto: Privatfoto

Socialdemokrater glæder sig over fremgang

Cirka 50 medlemmer til generalforsamling

HERNING I sidste uge var der generalforsamling i Socialdemokratiets Herning-partiforening.

Omkring 50 medlemmer var dukket op til arrangementet, som begyndte med en fællesspisning, og der var stor diskussions- og spørgelyst i aftenens løb.

Det fortæller partiet i en pressemeddelelse.

Formand Mona Burgdorf Herskind aflagde bestyrelsens beretning for 2019, som var et markant år med valg til både Europa-Parlamentet og Folketinget.

De lokale socialdemokrater glæder sig over, at partiet fik statsministerposten, og at der igen er en lokalt valgt minister i Mogens Jensen.

Mona Burgdorf Herskind lagde også vægt på, at 2019 var et år, hvor folkestemningen støttede politikere, der satte bæredygtighed og det grønne fokus i højsædet.

Den tendens forventer hun vil fortsætte i 2020.

Stigende medlemstal
I partiforeningen har der været fokus på at skabe større synlighed om Socialdemokratiet i Herning Kommune og Region Midtjylland samt at hverve unge medlemmer til partiets fødekæde.

- Det har givet resultater med et flot stigende medlemstal, heriblandt en del unge, hvilket vi er meget stolte af, sagde Mona Burgdorf Herskind og delte roser ud til DSU Herning for deres indsats og fremgang.

I forlængelse af formandens beretning fulgte en debat på baggrund af oplæg fra folketingsmedlem Mogens Jensen, regionsrådsmedlem Conny Jensen, byrådsmedlem Tommy Tønning samt Nikolaj Rosenkilde Kølbæk fra DSU.

Bestyrelsen består af formand Mona Burgdorf Herskind, næstformand Nikolaj Rosenkilde Kølbæk, kasserer Vera Nybo Jensen, Mona Hedegaard, Bodil Schou, Henning Sørensen og Annett Gejl. Hanne Egede Sylvestersen og Poul Siggaard er suppleanter.