Det første arrangement i Gullestrups nye kulturhus blev en velbesøgt MGP-fest. Foto: Hans Peder Thomsen, Gullestrup Fotoklub

Gullestrup holdt stor MGP-fest

150 børn og voksne var lørdag samlet til fest i Gullestrups nye kulturhus

GULLESTRUP I januar var der indvielsesfest i det nye kulturhus i Gullestrup. Lørdag var det børnenes tur til at feste.

Den røde løber var rullet ud, kultursalen var pyntet op, og fotograferne stod klar med deres professionelle udstyr til MGP-fest.

- Det er fantastisk dejligt at se så mange festklædte og glade børn, sagde konferencier Lene Morgenstern, da hun bød velkommen til festen, kort før MGP-showet gik i gang på storskærmen.

En række frivillige under Gullestrup Sport & Kultur stod bag arrangementet sammen med »Plads til Forskel«, den boligsociale helhedsplan i Lyngbyen.

I en pressemeddelelse fortæller arrangørerne om festen, som Carsten Lyngskov fik ideen til.

- Det er helt fantastisk at opleve, hvordan en lille ide, som blev skrevet i et opslag på Facebook, er blevet til så stort et arrangement. Jeg skrev forslaget til aktivitetsudvalget under Gullestrup Sport & Kultur, fordi min datter var vild med at være til MGP-showet i Jyske Bank Boxen sidste år. Nu står vi så her et par måneder senere med en fest for næsten 150 børn og voksne, fortalte Carsten Lyngskov.

Unge stod i cafeen
Tanken bag det nye kulturhus har været at skabe et samlingssted, som kan binde byen sammen omkring fælles aktiviteter. Sandie Vistisen er medlem af aktivitetsudvalget under Gullestrup Sport & Kultur og har været med til at arrangere MGP-festen.

- Da vi fik opfordringen til at lave en MGP-fest, var vi ikke i tvivl om, at det skulle vi selvfølgelig. Vi var ret sikre på, at der ville komme mange børn, men at der kom så mange børn og voksne, havde vi nok ikke helt forestillet os. Det er tydeligvis et arrangement, som har opbakning i hele byen, og det er dejligt, at så mange forældre har lyst til at tage med. Der er en rigtig god stemning, og de voksne hygger sig med hinanden både i kultursalen og forældreloungen, fortalte Sandie Vistisen.

Inde i kultursalen var stemningen også i top blandt børnene, og i cafeen stod en række unge mennesker klar til at betjene børnene med alt fra sodavand til softice.

- Vi har en lommepenge- og fritidsjobordning for 13-17-årige, så i aften arbejder de her i cafeen. Men de unge fra vores klub FredagsGAK har også været meget interesserede i at hjælpe til MGP-festen, så vi har også en del frivillige hjælpere i aften, sagde Malene Jakobsen fra Plads til Forskel.

- Det er det første arrangement, vi laver sammen med Gullestrup Sport & Kultur, men det bliver bestemt ikke det sidste, konstaterede Malene Jakobsen.