Jákup Thomsen har her scoret i en kamp for FC Midtjyllands U19-hold. Den nu 22-årige angriber har fået ophævet sin kontrakt i FCM, hvor han aldrig opnåede spilletid i Superligaen. Foto: Henrik Ole Jensen

Fik næsten syv år i FCM: Nu ophæves kontrakten

Thomas Damm 

Færøske Jákup Thomsen stopper i FCM efter gensidig aftale

FODBOLD Den 22-årige angriber Jákup Thomsen er nu fortid i FC Midtjylland. Spilleren og klubben er blevet enige om at ophæve kontrakten, der ellers løb til sommeren 2022, pr. 1. marts. Thomsen, der er født og opvokset på Færøerne, opnåede aldrig en førsteholdskamp for FCM. Han har tilbage i 2016 siddet på bænken i en Superligakamp mod SønderjyskE.

- Jákup har haft et langt skadesforløb, og vi er nu blevet enige om, at det bedste for begge parter er at afbryde samarbejdet, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen til fcm.dk

Det er næsten syv år siden, at han blev hentet til FCM’s akademi som ét af de største talenter på Færøerne. Han er noteret for tre A-landskampe for ø-nationen.

De seneste år har Jákup Thomsen spillet på lejeophold i Skive, Thisted samt for FH Hafnarfjördur på Island.

- Vi takker Jákup for næsten syv år i FC Midtjylland, han er en fantastisk fodboldspiller og et dejligt menneske, og vi ønsker ham kun det bedste og masser af held og lykke i fremtiden, lyder det endvidere fra Svend Graversen.