Kristoffer Astorp (t.h.) fik efter en længere scoringspause endelig nettet til at blafre igen. Han bragte i powerplay Blue Fox foran 1-0 mod Odense. Billedet her er fra kampen mod SønderjyskE i sidste uge. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Tre mål i powerplay: Blue Fox sænkede bundproppen

Thomas Damm 

Effektivt powerplay gjorde forskellen, da Odense blev besejret

ISHOCKEY Herning Blue Fox var fredag på besøg hos Odense Bulldogs, der på sidstepladsen i Metal Ligaen har udspillet deres rolle og snart kan gå på sommerferie.

Det blev da også til den ventede favoritsejr. Blue Fox vandt 4-1, men fik lov at kæmpe for de tre point. Skarpt powerplay var med til at gøre forskellen.

Der var masser af udvisninger i de første to perioder, og Blue Fox klarede sig gennem en periode med tre mod fem.

Kampens første scoring efter 29 minutter kom da også i powerplay. Kristoffer Astorp, der i aften var henvist til fjerdekæden, gjorde det til 1-0 for Herning.

Odense blev dermed fuldtallige igen, men blot 17 sekunder senere blev fynboerne ramt af en ny udvisning. Det powerplay gav flere chancer til »rævene«, inden Markus Jensen kunne udbygge føringen til 2-0.

Blot 33 sekunder senere fik Odense reduceret på et straffeslag fra Lukas Lundvald. Dmitri Kostromitin blev dømt for en hooking, der gav et sjældent straffeslag.

Mere blev der ikke scoret i anden periode.

Afgjort i powerplay

Med ni minutter tilbage på uret afgjorde Blue Fox kampen, og igen var der altså tale om et mål i powerplay. Kaptajn Daniel K. Nielsen blev noteret for scoringen.

Ikke så længe efter blev Markus Jensen udvist, men modsat Herning kunne Odense ikke score i overtal i aften.

Til gengæld lukkede og slukke Markus Jensen med sit andet mål, da han sendte pucken i det tomme net, da Odense satsede til sidst.

Med sejren er Blue Fox tre point foran SønderjyskE, der lørdag møder topholdet Aalborg. Aalborg besejrede i aften Frederikshavn, og dermed ser det ud til, at Frederikshavn er hægtet af i kampen om top-tre.

Blue Fox havde backen Rasmus Nielsen tilbage efter sygdom, mens en anden back, Nicolai Weichel, fortsat må sidde ude.

Næste kamp for Herning-mandskabet er på tirsdag i Rungsted.