»Bortførelsen fra Seraillet« handler om kærlighed og had. Foto: Oliver Berg

Mozart-opera har det hele

Der er både kærlighed og had på menuen i kongrescentret

OPERA En af Mozarts mest populære operaer, »Bortførelsen fra Seraillet«, gæster Herning Teater i kongrescentret tirsdag 3. marts i en moderne opsætning.

»Bortførelsen fra Seraillet« udforsker den fascinerende og komplekse konstellation af kærlighed og had: To kvinder er fængslet af den mægtige Bassa Selim i Seraillet - hans mystiske harem - mens deres partnere forsøger at befri dem. Men ønsker disse kvinder virkelig at undslippe? Eller har de fundet noget i Orienten, som de aldrig havde drømt om før?

- Her ligner Mozart Shakespeare: Tid og sted betyder ikke meget; hvad der er vigtigt, er menneskelige relationer, frygt, håb, mangler og svagheder. Mozart er den menneskelige sjæls komponist: Med et stort musikalsk mikroskop afslører han, hvad der kan ske, når mand møder kvinder, når de bliver forelskede, når et andet individ blander sig og så videre, forklarer instruktør og operachef Philipp Kochheim i en pressemeddelelse.

Inden forestillingen er der introduktion ved lektor Aage Christiansen.