Blue Fox-spillerne kunne i aften i Rødovre juble over en sejr efter to nederlag i streg. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Efter besøg hos Rødovre: Blue Fox er tilbage på vindersporet

Thomas Damm 

Det blev 4-1 i Sean Flanagans comeback til holdet. Også Bjørn Uldall kom på banen

ISHOCKEY Efter nederlag i de to seneste kampe i Metal Ligaen var Herning Blue Fox ved at være presset i kampen om anden og tredjepladsen med SønderjyskE og var presset bagfra af Frederikshavn.

Men mandag aften blev det til tre tiltrængte point efter et besøg hos Rødovre Mighty Bulls. Her fejrede hjemmeholdet den lokale isarenas 25 års jubilæum. Der var fri adgang for publikum, og før kampen var der billige drikkevarer i boderne. Men da kampen først kom i gang, ebbede festen noget ud for de 2539 tilskuere.

Efter 14 minutters spil scorede Jonne Virtanen til 1-0 for Blue Fox, og der var blot spillet yderligere 15 sekunder, da den tilbagevendte back Sean Flanagan gjorde det til 2-0.

Godt fire minutter inde i anden periode udbyggede Morten Poulsen føringen til 3-0, og det lignede en tidlig afgørelse.

Fem minutter senere bragte Mathias Asperup dog spændingen tilbage, da han reducerede til 1-3 på Simon Nielsen.

Scoring i undertal
Med 10 minutter tilbage var der en større gang tumult på isen, hvor Cameron Brace fik fem minutter i straffeboksen og en tidlig badebillet. Morten Poulsen lykkedes dog med at lukke kampen, da han scorede i undertal til 4-1 med seks minutter tilbage på uret. Blue Fox klarede sig gennem resten af undertallet.

Mens Sean Flanagan gjorde comeback efter sin hjernerystelse, var Nicolai Weichel og Rasmus Nielsen i stedet ude. Det betød, at der var comeback på holdet til 25-årige Bjørn Uldall.

Han var med i en enkelt kamp i sidste sæson, og sæsonen før det spillede han 26 kampe. Han er dog fast mand på Herning IK’s mandskab i 1. division.

Offensivt var holdet ved fuldt styrke, efter at Cameron Brace har været ude i to kampe med karantæne. Cheftræner Ben Cooper havde dog valgt at rotere lidt rundt. Jan Dalecky fik plads i førstekæden sammen med Mark MacMillan og Morten Poulsen, mens Markus Jensen spillede i tredjekæden med Brodie Dupont og Kristoffer Astorp.

Blue Fox spiller næste gang på fredag i Odense.