Der var angiveligt usømmelige forhold i det varme hø i laden på Herningsholm. Foto: Lokalhistorisk arkiv

Herningsholms dunkle sider

FOREDRAG Tirsdag 25. februar er der foredrag med Leif Sepstrup på Herningsholm Museum.

Normalt kender vi Herningsholm og dens beboere fra den pæne side. Men navnet Herningsholm optræder også i andre mere dunkle sammenhænge. Aftenens foredrag byder på forskellige historier, alle med tilknytning til Herningegnen og ikke mindst Herningsholm.

Leif Sepstrup går tæt på de enkelte personer og deres oplevelser. Der fortælles blandt andet om en uheldig kvægdriver, en karl, som hjalp politiet (det skulle han aldrig have gjort!), overfaldsmænd, som gemte sig i grøfterne ved Herningsholm, tjenestefolk som løb af pladsen, usømmelige forhold på egnen samt i det varme hø i laden på Herningsholm.

Leif Sepstrup er formand for Slægtshistorisk Forening Herning og arbejdsgruppen kriminalhistorie.dk.