Lydiah Wairimu og Vildbjerg Gospelkor har blandt andet før optrådt til nytårskoncert med Dario Campeotto og Vestjysk koncertband. Foto: Privatfoto

Gospelfest i kirken

Gullestrup Der er lagt op til gospelsang i Gullestrup Kirke, hvor Vildbjerg Gospelkor med korleder Lydiah Wairimu og Henrik Tjagvad som pianist kommer på besøg onsdag 19. februar.

Koret er sammensat af 30 dygtige korsangere, og korets repertoire er et miks af gospel, spirituals og sange med rytme i fokus.

Korleder Lydiah Wairimu er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi, og hun har siden 2001 stået i spidsen for Vildbjerg Gospelkor.

I 1997 kom Lydiah Wairimu via en invitation fra den danske Demokratifond til Danmark. Siden da har hun været bosat her og dirigeret flere forskellige sangkor rundt i Jylland.

Lige fra barnsben har Lydiah Wairimu haft korsang inde på livet. Allerede som seksårig begyndte hendes korkarriere, da hun blev en del af skolens sangkor i Nairobi, hvor hun flere gange blev udvalgt til at optræde foran landets præsident som del af et kæmpekor.