Organist Kristian Marius Andersen spiller værker af blandt andre Bjarne Hersbo på Herning Kirkes orgel. Foto: Flemming Hansen

Kristian Marius spiller Bjarne

KONCERT Ved orgelkoncerten med Kristian Marius Andersen onsdag 19. februar i Herning Kirke vil man blandt andet kunne høre orgelmusik af Herning-komponisten Bjarne Hersbo, som i mange år var organist ved Skt Johannes Kirke.

»La Calvaire«, som Hersbos orgelværk hedder, tager udgangspunkt i et krucifiks, som står idyllisk langt ude på landet i Frankrig. Hersbo er optaget af mødet mellem den lidelseshistorie, som er repræsenteret ved korset og de poetiske omgivelser, korset er placeret i. Det er mødet mellem død og poesi, som det smukke og betagende orgelværk udspringer af.

Foruden Bjarne Hersbo vil Kristian Marius Andersen spille Cesar Francks Koral nr. 2 i h-mol og værker af Dupre og Whitlock.

Der er gratis adgang til selve koncerten.

Bagefter kan man følges med Kristian Marius Andersen og Bjarne Hersbo til det lokale pizzeria og hygge sig med dem.