Det kan godt være, at Jiangsu Suning betalte 375 millioner kroner for Alex Teixeira (nummer 10), men Jens-Lys Cajuste og FC Midtjylland var to-tre klasser bedre end det kinesiske mandskab med de dyre udlændinge. Foto: Ritzau Scanpix

Overlegen sejr i generalprøven: FCM kværnede kinesisk topklub

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland fik en vellykket generalprøve med en storsejr på hele 6-0 over kinesiske Jiangsu Suning

FODBOLD Så kan Superligaen godt gå i gang.

FC Midtjylland viste søndag eftermiddag gode takter, da »ulvene« knuste den kinesiske topklub Jiangsu Suning med hele 6-0.

Allerede ved pausen førte Superligaens tophold 4-0 efter 45 minutters envejstrafik, hvor sidste sæsons nummer fire i Kina bare stod og parerede. FCM agerede langt hurtigere i tanke og handling.

Efter gode muligheder til både Anders Dreyer, Paulinho, Erik Sviatchenko og Awer Mabil fik FCM hul på målbylden efter en lille halv time. Mikael Anderson kom spurtende i feltet og pandede et perfekt indlæg fra Joel Andersson i nettet til 1-0.

Det næste kvarter var ren målkavalkade. Mikael Anderson øgede til 2-0 på et skarpt midtjysk kontrastød. Joel Andersson sendte en hård aflevering op i fødderne på Lasse Vibe, der lagde den direkte videre med indersiden til Mikael Anderson. Det gav sidstnævnte en friløber til sin og holdets anden scoring.

Anders Dreyer headede FCM på 3-0 efter indlæg fra Paulinho, og samme Dreyer blev i halvlegens sidste minut høvlet omkuld i feltet i en dribetur. Målmand Chao Gu reddede straffesparket fra Awer Mabil, men australieren sendte returen i nettet til 4-0.

Der var længere mellem chancerne i anden halvleg, men FC Midtjylland var stadig klart bedst og havde også to scoringer mere i posen til de otte fremmødte danske tilskuere på Dubai Club Stadium.

Velspillende Paulinho svævede et indlæg over til en fri Awer Mabil ved bageste stolpe, hvor australieren umarkeret headede læderet ind til 5-0.

Mabil på skadestuen
Tempo og intensitet dalede i løbet af anden halvleg, men 10 minutter før tid havde en af Jiangsu-spillerne alligevel en svinestreg i støvlerne. Erik Sviatchenko blev høvlet omkuld, FCM-anføreren landede uheldigt og slog ryggen og valgte at udgå. Det viste sig senere, at Sviatchenko var ok.

To minutter før tid blev det 6-0. Indskiftede Evander Ferreira kombinerede fint med Jens-Lys Cajuste og Awer Mabil, inden Evander lobbede bolden henover den kinesiske keeper fra små 20 meters afstand til et drømmemål.

Efter kampen viste det sig, at Awer Mabil havde en mindre flænge i benet fra en grim tackling. Han måtte derfor en tur forbi skadestuen for at blive syet. Det ventes dog, at han er tilbage i træning om to-tre dage.

På tirsdag flyver FC Midtjylland hjem fra Dubai og gør klar til forårspremieren mod Lyngby om otte dage.