Morten Poulsen i kampen mod SønderjyskE. I forgrunden ses den tidligere Blue Fox-back Christian Silfver, der scorede et flot mål fra distancen. Han sendte pucken helt op i det fjerne målhjørne. Foto: Henrik Ole Jensen

Sejr over rivalerne: Blue Fox konsoliderer andenpladsen

Thomas Damm 

I en helt lige kamp vandt Blue Fox 3-2 over SønderjyskE og er bedst indbyrdes af de to hold

ISHOCKEY Der er stadig seks uger, til slutspillet i Metal Ligaen begynder, men fredag aften var der en forsmag på festlighederne.

Herning Blue Fox havde besøg af ærkerivalerne fra SønderjyskE i en direkte duel om andenpladsen i Metal Ligaen.

Med en sejr til Herning på 3-2 fastholdes andenpladsen, og »rævene« er bedst indbyrdes, hvis de to hold slutter lige efter de 48 grundspilskampe.

Første periode var tæt og intens med to hold, der ikke ville blotte sig. Det betød, at hjemmeholdet blev trængt noget i defensiven og kun sjældent kunne køre kontra på et godt organiseret Vojens-mandskab.

Dog fik SønderjyskE kampens første powerplay efter bare 43 sekunder, da Markus Jensen blev udvist. Der kom dog ikke noget ud af powerplayet.

Perioden endte også uden mål. Der kom endnu mere gang i sagerne i anden periode. Umiddelbart efter at SønderjyskE havde haft en dobbeltchance, tog Hernings Mark MacMillan sagen i egen hånd. Det var svært at spille sig til chancer. Han havde pucken ude i højre side og skar herfra vinkelret ind foran mål, hvor han fik plads til at køre forbi keeper Nikolaj Henriksen og lagde pucken forbi ham med baghånden.

Teknisk lækkert
Én af sæsonens tekniske flotteste scoringer i Metal Ligaen er det uden tvivl. Det var samtidig præcis det skud energi og selvtillid, som Blue Fox trængte til.

Kort efter var det Kristoffer Astorp, som i to omgang gjorde det til 2-0. Hans første skud blev blokeret foran målet, han samlede selv pucken op og fik den i andet forsøg i netmaskerne til stor jubel i Kvik Hockey Arena.

Men SønderjyskE var slet ikke knækket af de to hurtige Herning-mål.

Der blev skabt masser af chancer mod en trængt Blue Fox-defensiv, der gav lidt for mange chancer væk.

Reduceringen kom dog på et skud fra distancen. Det var den tidligere Blue Fox-back Oliver Gatz Nielsen, der svingede staven langt udefra. I målet har Simon Nielsen næppe kunnet se meget, for der var tæt trafik foran ham af både med- og modspillere.

Det var tæt på en udligning kort efter, og Blue Fox kom under yderligere pres, da Reid McNeill blev udvist mod slutningen af perioden. Undertallet strakte sig ind i tredje periode, men »rævene« holdt stand.

Efter anden periode blev Kristoffer Astorp interviewet på storskærmen.

- Vi skal være meget tilfredse med at være foran. Føringen kunne lige så godt være gået den anden vej. Det er tæt, og vi følger ikke helt vores gameplan, sagde Kristoffer Astorp.

Han og holdkammeraterne kom ok i gang med tredje periode, hvor de havde lidt bedre held til at etablere sig i Vojens zone og holde fast i pucken. Det blev også til flere gode afslutninger.

Blue Fox kom tilmed på 3-1. Daniel K. Nielsen gik hele vejen bag om SønderjyskE’s mål, og herfra fik han bugseret pucken i nettet til en forløsende scoring for de fleste af de 2347 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

Fire minutter før tid nettede en anden tidligere Blue Fox-back for SønderjyskE. Finske Christian Silfver sendte fra en spids vinkel et projektil helt op i det fjerne hjørne og gjorde det til 2-3.

Der var lagt op til en nervepirrende afslutning, men gæsterne nåede ikke for alvor at komme frem til de store chancer. Et hårdt kæmpende Herning-mandskab kørte sejren og de tre gode point i hus.

Blue Fox måtte igen spille uden angriberne Brodie Dupont og Joachim Linnet. Backen Sean Flanagan var også ukampdygtig efter sin hjernerystelse mod Herlev i tirsdags.

I den tætte kamp blev der ikke mange sekunder på isen til de unge angribere i fjerdekæden.

Metal Ligaen går nu på landsholdspause, og derfor spiller Blue Fox først igen 11. februar. Det bliver igen en topkamp. Denne gang ude mod førerholdet Aalborg Pirates.