Blå Kors inviterer på lørdag til festivitas i dens genbrugs-butikker - også her i ugeavisens udgivelsesområde. Foto: PR-foto

Jubilæumsfest i genbrugsbutikker

Blå Kors’ genbrugsbutikker åbner på lørdag op til et brag af en fest i anledningen af, at Blå Kors i år kan fejre 125års-jubilæum

FEJRING I 125 år har Blå Kors hjulpet nogle af de mennesker i Danmark, som har det allersværest. Blandt andet mennesker, som kæmper med misbrug og hjemløshed.

Det arbejde bliver hyldet på lørdag, 1. februar, hvor Blå Kors’ genbrugsbutikker i Herning, Skibbild, Ørnhøj og Spjald inviterer til jubilæumsfest. Butikkerne har 25 procent på alle varer i butikken, hvad enten det er møbler, tøj eller smånips. Derudover har kunderne mulighed for at gå på skattejagt og lede efter gavekort på 125 kroner, som er gemt rundt omkring i butikken.

- Vi vil gerne markere Blå Kors’ jubilæum ved at gøre det attraktivt for vores kunder. Alle skal kende til vores organisation og det arbejde, vi laver, fortæller Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug, i en pressemeddelelse, hvori han fortsætter:

- Vi vil gerne give danskerne mulighed for at handle bæredygtigt og støtte et godt formål samtidig med, at vi gerne vil øge kendskabet til vores butikker og muligheden for at blive frivillig.

Overskud til at hjælpe
Blå Kors har i dag 53 butikker på landsplan og en webshop, hvor kunderne kan købe tøj og ting online.

Overskuddet fra genbrugsbutikkerne går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark via blandt andet bo- og behandlingstilbud til hjemløse og misbrugere, væresteder, terapi til børn og unge fra familier med alkohol- eller stofmisbrug, familienetværk og telefonrådgivning.

Det kan kun lade sig gøre takket være de 2300 frivillige, som i dag er tilknyttet Blå Kors genbrugsbutikker, fortæller Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

- Vi er så stolte af vores frivillige, som gør en stor indsats i hele Danmark til fordel for udsatte mennesker. Det ville ikke muligt uden alle de dygtige frivillige at kunne drive en genbrugsbutikskæde med så høj kvalitet, som vi har, lyder det.