Jydeyoga tilbyder flere former for hot yoga, så der er flere ugentlige hold. Lige nu er der to instruktører inklusiv Janna Egholm Hansen selv. Hun fortæller, at hvis der bliver behov for flere hold, så finder man ud af det.

Uhøjtideligt, hot og hyggeligt i nyt yogastudio

Mathilde Bach callesen 

38-årige Janna Egholm Hansen har åbnet yogastudiet »Jydeyoga«, hvor hun vil bringe sporten ned på jorden og gøre den til allemandseje

VISIT For knap en måned siden åbnede Janna Egholm Hansen yogastudiet Jydeyoga i et lokale hos Sundhedsfabrikken i Herning, hvor hun gør en dyd ud af - som navnet måske antyder - at få yoga ned på jorden og udbredt til alle.

- Folk skal opleve, at det er helt nede på den jyske jord. Det skal være lige til og for alle aldre. Uhøjtideligt og hyggeligt, fortæller Janna Egholm Hansen.

Det er ikke længe siden, at den herningensiske yogi selv faldt pladask for hot yoga, som Jydeyoga tilbyder.

- For to et halvt år siden ville min veninde bruge mig som prøveklud til en yoga. Jeg kunne godt se det fine i det, men jeg blev ikke bidt af det, siger Janna Egholm Hansen.

Trods det blev hun alligevel overtalt af sin veninde til at tage med til en omgang hot yoga i Aarhus. Det satte gang i det yoga-eventyr, som man nu kan være en del af hos Jydeyoga.

- Det blev vel en lavine for mig, lyder det fra Janna Egholm Hansen.

- Efter den time med hot yoga sagde jeg med det samme, at vi skulle have det til Herning. Så jeg begynde at lede efter en yogauddannelse, fortæller Janna Egholm Hansen, som tog den 200 timers lange uddannelse i København.

Fuldtid på yoga
Allerede da Janna Egholm Hansen i efteråret 2018 stod med sit uddannelsesbevis i hånden, overvejede hun, om hun skulle gå selvstændigt.

- Jeg vidste ikke der, om Herning var klar til det. Så jeg kontaktede DOF, og de var friske på at prøve det, fortæller Janna Egholm Hansen, der på det tidspunkt holdt fast i sit fuldtidsarbejde.

Men drømmen om at blive selvstændig yogi voksede på hende, så i efteråret besluttede hun sig for at rykke på drømmen.

- Nu går jeg sgu all in på det, tænkte jeg. Det fungerede ikke med halvt yoga og halvt arbejde, så jeg begyndte at starte op for mig selv, samtidig med at jeg arbejdede, fortæller Janna Egholm Hansen, der fik lidt sommerfugle i maven, da januar nærmede sig, hvor hun åbnede studiet og vinkede farvel til sit job.

Der var en overvældende interesse, da Jydeyoga holdt åbningsweekend i den første weekend i januar, hvor 150 nysgerrige - og flere kommende yogier - kiggede forbi.

- Det har været fedt. Folk meldte sig ind efter åbningsweekenden. Herning har været klar til det, siger Janna Egholm Hansen med et smil og fortæller, at det er alle aldre, der giver sig i kast med hot yoga.

På et af holdene har hun oplevet, at den yngste er 23 år, mens den ældste er 78 år.

- Jeg plejer at sige, at yoga er for alle med en krop. Jeg vil gerne opnå, at folk føler, at de har gjort noget godt for sig selv - at de giver slip på spændingerne i hovedet og kroppen, fortæller hun og understreger, at hun selv kan have den værste dag, lige helt indtil hun lander på yoga-måtten.

En svedig måtte
De fleste mand på holdene vil nok foruden nogle af deres spændinger også efterlade et svedigt aftryk på måtten - i bogstaveligste forstand. Alle holdene er nemlig hot yoga, hvor deltagerne praktiserer »almindelig« yoga i en opvarmet sal - det vil sige en sal, som er varmet op til mellem 32 og 38 grader.

- Det gør, at du giver mere slip, og det øger blodcirkulationen og forbrændingen i cellerne - det er med til at udskille affaldsstoffer, forklarer hun og understreger, at det også er godt til at lindre ledsmerter og stivhed.

- Varmen gør, at man får løsnet op for spændinger, og det får ens krop til at slappe af på en anden måde, fortsætter hun.

Selvom det får én til at slappe af, skal man ikke tage fejl af, hvor hårdt 60 minutters hot yoga kan være.

- Folk med en god kondi bliver overrasket over, hvor hårdt det er. Man får cardio og bliver strakt igennem, siger hun og understreger, at man på holdet knap har overskud til at tænke.

Det er også én af fordelene ved hot yoga, mener Janna Egholm Hansen.

- Vi bliver bombarderet med indtryk og informationer hele tiden, så det er sundt, at man engang imellem lukker ned for hovedet og bare tænker med kroppen. Det er både for at give sit hoved en pause og for at lære ens krop at kende, fortæller Janna Egholm Hansen og fortsætter:

- Jeg kan høre på folk, de har samme oplevelse med det.

At leve af det
Efter en måneds tid som indehaver af Jydeyoga, der tilbyder flere forskellige former for hot yoga, er Janna Egholm Hansen i fuld sving med at opfylde de mål, hun har sat sig.

- Min drøm er, at jeg kan leve af det, og jeg får udbredt kendskabet til hot yoga, fortæller Janna Egholm Hansen, der næsten mest af alt håber, at deltagerne hos Jydeyoga får noget godt ud af det både fysisk og mentalt.

Måske de endda også falder pladask for den yogaform, som Janna Egholm Hansen selv gjorde for halvandet år siden ...

- Det kan være en voldsom oplevelse første gang, men jeg var helt euforisk. Jeg havde ikke lavet andet end at komme igennem og overleve det, fortæller hun om sit første møde med hot yoga.