Operaen i Midten opfører »Den Stundesløse« på Den Gl. Højskole. Foto: Pr-foto

Opdateret Holberg på højskolen

OPERA For første gang får Operaen i Midten premiere med et nyt samarbejde mellem sangere og musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium. Det gælder opførelsen af Bent Lorentzens opera »Den Stundesløse« efter Ludvig Holbergs komedie. Der er premiere fredag eftermiddag på Den Gl. Højskole i Herning, og man kan også se den lørdag samme sted, inden den rykker til Aarhus på Det Jyske Musikkonservatorium.

Operaen er af flere årsager særdeles velvalgt til opgaven. Det skuespilmæssige og kropslige arbejde er essentielt, og Lorentzens musikalske iklædning tager behørigt hensyn til det dramatiske. »Den Stundesløse« er en af Holbergs kendteste karakterkomedier. Med sin fikse intrige, rappe dialog og portrættet af den rastløse og stressede hovedperson Vielgeschrei, har komedien haft let ved at fascinere teatergængere gennem århundrederne.

Instruktør er Pernille Elimar mens Flemming Vistisen står for den musikalske ledelse.