Mariann Mikkelsen (t.v.) tager harpen med på lørdag. Foto: Flemming Hansen

En uhøjtidelig musikalsk rejse

MUSIK Lørdag eftermiddag er der lørdagsmatiné på Herningsholm Museum.

Denne lørdag arrangerer Herningsholm Museum og Museumsforeningen for Museum Midtjylland, Herning koncert med sanger og musiker Mariann Mikkelsen, der er født og opvokset i Tjørring, og som i 2019 fik sin kandidateksamen som klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Hun er sopran og spiller desuden tværfløjte, klaver og keltisk harpe.

Gennem sang og musik får tilhørerne mulighed for at følge Herningsholm-områdets historie fra omkring 1300, hvorfra de ældste spor efter bebyggelse kendes, og helt op til vor tid.

Koncerten indledes med folkevisen »Drømte mig en drøm i nat«, som er Danmarks ældste nedskrevne melodi. Desuden består programmet blandt andet af arier og musik fra operaer og skuespil samt Herningsholms »Hovvise« og sange med tekster af St.St. Blicher og H.C. Andersen. Der bliver også plads til et par fællessange.

Mariann Mikkelsen akkompagnerer sig selv på harpe og klaver og spiller desuden musikstykker på tværfløjte.

Tidligere museumsinspektør Hans Rostholm, der i 1970’erne forestod de omfattende arkæologiske undersøgelser ved Herningsholm, vil undervejs berette om herregårdens historie.