I første periode mistede Blue Fox backen Sean Flanagan (t.v.), der slog hovedet i et hændeligt sammenstød med Herlevs Luis Blak Olsen, der også ramte keeper Simon Nielsen. Flanagan kunne lidt senere selv køre fra banen, men kom ikke på isen mere i kampen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Så stoppede stimen: Blue Fox knockoutet i Herlev

Thomas Damm 

Fem powerplay-mål, da Herlev knækkede Blue Fox

ISHOCKEY Så gik den ikke længere for Herning Blue Fox. Efter ni sejre på stribe i Metal Ligaen - siden et nederlag til Herlev hjemme i Herning - blev det tirsdag et nederlag på 2-4 på udebane mod netop Herlev. Københavnerne kom ellers ind til kampen med en stime på fire nederlag.

Herning fik en forskrækkeIse i første periode i et næsten uhyggeligt, men hændeligt sammenstød mellem Sean Flanagan og Herlevs Luis Blak Olsen. Herning-backen Flanagan slog sit hovede temmelig voldsomt og lå et stykke tid på isen, inden han selv trods alt kunne køre ud i omklædningsrummet. Han kom ikke tilbage i kamp.

Herlev gjorde kort proces i første periode, som de vandt på to mål i powerplay mod Herning, der ellers er ligaens bedste til at spille i undertal. Det var de ikke denne aften.

Heller ikke i fem mod fem havde Herning noget at byde ind med i en meget bleg første periode.

Som anden periode skred frem, kom »rævene« bedre med. Der blev arbejdet meget hårdere og også skabt chancer. Eksempelvis skulle Cameron Brace havde reduceret fra ganske kort afstand. Men på fænomenal vis kom keeper Emil Jidskog tilbage og fik sin stav på afslutningen, så pucken hoppede i spil i stedet for i mål. Når sådan en chance blev brændt, så skulle det blive en svær aften for Blue Fox.

Hurtig scoring i tredje periode
Den blev sværere blot 37 sekunder inde i tredje periode, hvor Herlev kom på 3-0. Denne gang ikke i powerplay. Johan Skinnars scorede sit andet mål inde foran mål.

Det var slet ikke den start, som Herning skulle have haft i sidste periode. Umiddelbart før målet følte Herning sig snydt for en udvisning til Herlev, der ikke blev dømt.

I frustation begik Reid McNeill kort efter en ureglementeret tackling og blev vist ud. Det udnyttede Herlev til at score for tredje gang i powerplay. 4-0,

Også Blue Fox ville score i powerplay. Først styrede Jan Dalecky et skud fra Reid McNeill i nettet, og kort efter var det Markus Jensen, der i endnu et powerplay gjorde det til 2-4. Her var der stadig ni minutter tilbage på uret, og det kunne ligne et comeback til det formstærke Herning-mandskab.

Med to minutter tilbage tog Ben Cooper en timeout i et sidste forsøg på at fremtvinge en ny reducering og tog Simon Nielsen ud.

Herning kom til et enkelt godt forsøg ved Markus Jensen, men Herlev red stormen af og tog sejren og de tre point.

Med fire sekunder tilbage var der marchordre til en overtændt Reid McNeill, der søgte en konfrontation med Herlev-spillerne.

Blue Fox spiller igen fredag aften hjemme mod SønderjyskE.