Nyindkøbte Lasse Vibe (t.v.) har scoret i alle vinterens tre træningskampe for FC Midtjylland. I dag havde han og resten af FCM-holdet let spil mod svenske Hammarby, der skal glæde sig over, at Allsvenskan først begynder 5. april. Foto: Jakob Stigsen Andersen (Arkiv)

Klasseforskel i Stockholm: FCM kørte svensk tophold over

Jørn Just Kristensen 

Nyindkøbene Lasse Vibe og Anders Dreyer scorede igen, da FC Midtjylland ydmygede Hammarby med hele 4-0 i vinterens tredje testkamp

FODBOLD Klasseforskel. FC Midtjylland var overlegne i dagens træningskamp på udebane mod svenske Hammarby.

4-0 sejrede Superligaens tophold efter 1-0 ved halvtid, og cifrene var fint i tråd med spil og chancer.

FCM spillede de første 65 minutter i tæt på stærkeste opstilling, og det kunne Hammarby ikke hamle op med.

Sidste sæsons bronzevindere i Sverige er først lige begyndt træningen, og sæsonpremieren i Allsvenskan venter først 5. april. Det kunne ses på kunstgræsset på Hammarby Idrottsplats, hvor omkring 2500 svenske tilskuere nok traskede slukørede hjem til aftensmaden.

Energisk pres og mange erobringer
Midtjyderne var lettere til bens og fangede gang på gang svenskerne med energisk presspil. Læg dertil at Hammarby også begik tekniske fejl på bolden, som næppe kun skyldtes det velsmurte midtjyske pres.

Awer Mabil bragte FCM i front efter et kvarter. Svenskerne mistede bolden med mange folk fremme, og Evander Ferreira sendte bolden frem til Lasse Vibe. Angriberen tog et enkelt træk og krøllede en perfekt stikning rundt om den sidste forsvarer, David Fällman, til Awer Mabil. Australieren chippede elegant læderet over den fremstormende keeper, Davor Blazevic.

Mabil »skyldte« også et mål allerede på det tidspunkt. Bare to minutter tidligere misbrugte han et stort tilbud midt i feltet, da Evander spillede ham fri. Kantspillerens skud ramte keeperen og gik på stolpen.

Der var flere store muligheder før pausen, og med lidt mere skarphed og bedre beslutninger på den sidste tredjedel af banen kunne FCM have ført både 2-0 og 3-0 ved halvtid.

Nyindkøbene scorede igen
Men målene kom efter pausen. Lasse Vibe scorede for tredje kamp i træk. Denne gang skete det efter et indlæg fra Paulinho, som Evander headede på overliggeren. Vibe stod på rette sted og lagde returen i nettet til 2-0.

Vinterens andet nyindkøb, Anders Dreyer, kom også på tavlen. Efter en lille time mistede Hammarbys danske forsvarer, Mads Fenger, bolden ude i højresiden til den pågående Dreyer. FCM-fløjen skar ind i feltet og bankede bolden hårdt i nettet fra en småspids vinkel med sit gode venstreben til 3-0.

Både Dreyer og Vibe scorede også i fredags mod Silkeborg - og Vibe scorede også i vinterens første testkamp mod Esbjerg.

Nydelig Evander-scoring
Evander Ferreira sparkede et par gode muligheder langt over mål i første halvleg, men efter en times spil kom brasilianeren også på tavlen. Højrebacken Joel Andersson sendte bolden ind fra siden, og Evander fik den under kontrol omkring feltkanten og scorede med et velplaceret indersidespark med venstrefoden.

Der gik tempo og gnist ud af opgøret, da FCM efter 66 minutter skiftede et halvt hold ud. Men Superligaens tophold styrede også begivenhederne i slutfasen og havde også chancer til en femte scoring - blandt andet ved Evander Ferreira og indskiftede Mads Hansen.

Næste træningskamp er på torsdag, når FCM i en mere reservespækket udgave tager imod FC Fredericia fra 1. division.

På lørdag drager holdet på træningslejr i Dubai, hvor vinterens sidste to træningskampe skal spilles.