Stine Skogrand bidrog godt til angrebstempoet, da Herning-Ikast Håndbold nedlagde de tyske mestre i sikker stil. Foto: Tom Laursen

Slog tyske mestre: HIH buldrer videre i EHF Cuppen

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold er sikret avancement fra EHF Cup-puljen efter ny, flot sejr

HåNDBOLD Næste kamp, næste sejr. Herning-Ikast Håndbold har været stærkt spillende siden pokaltriumfen før nytår, og HIH-kvinderne er stadig ubesejrede i 2020.

I dag var det de tyske mestre fra BBM Bietigheim, der fik ørerne i den midtjyske håndboldmaskine. Et veloplagt HIH-mandskab vandt 33-25 efter 19-13 ved pausen.

HIH sad på opgøret fra start til slut. Med fint tempo og facon formåede midtjyderne gang på gang at spille sig til gode muligheder i angrebsspillet. Samtidig var kontrafasen skarp, når tyskerne fejlede over for det midtjyske forsvar.

Afgørende ryk ind mod pausen
De tyske mestre fulgte nogenlunde med i de første 25 minutter, men ind mod pausen scorede HIH tre gange på stribe og førte 19-13 ved halvtid.

Den føring var Herning-Ikast aldrig i nærheden af at sætte over styr. Det ellers stærkt besatte mandskab fra Bietigheim, der bliver trænet af danske Martin Albertsen, var aldrig tættere på end »minus« fem.

Kampen igennem stod HIH fint i forsvaret, og der var godt flow i angrebsspillet med den norske trio - Helene Fauske, Tonje Løseth og Stine Skogrand - i fint spillehumør.

Helene Fauske endte - som så ofte i denne sæson - som topscorer. Den norske bagspiller nettede syv gange.

Herning-Ikast fører EHF Cup-gruppen med syv point efter fire runder. Norske Storhamar er på andenpladsen med fire point, mens Bietigheim har tre point og russiske Lada Togliatti blot to point.

HIH er dermed sikret avancement fra puljen, da holdet ikke længere kan indhentes af russiske Lada og ikke kan indhentes af både Storhamar og Bietigheim, da de to hold mødes i sidste runde af gruppespillet.

Hvis HIH vinder i Norge eller hjemme mod Lada Togliatti, er midtjyderne tilmed sikret førstepladsen i Gruppe D.

Næste kamp er på onsdag, når Herning-Ikast spiller topkamp mod Odense Håndbold i IBF Arena. Fire dage senere spiller HIH-kvinderne på udebane mod norske Storhamar i EHF Cuppen.