Valance Nambishi header bolden i nettet til 3-2 for Silkeborg IF mellem Erik Sviatchenko og Tobias Anker. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Nyindkøbene scorede – men FCM tabte i Silkeborg

Jørn Just Kristensen 

Begge vinterens tilgange, Anders Dreyer og Lasse Vibe, kom på måltavlen, men FC Midtjylland tabte 2-3 til Silkeborg i vinterens anden testkamp

FODBOLD Trods en overvægt i spil og chancer tabte FC Midtjylland fredag eftermiddag 2-3 på udebane mod Silkeborg IF i vinterens anden træningskamp.

Nederlaget var selvforskyldt. FCM brændte en håndfuld store chancer undervejs og forærede det ene af målene væk på smågrotesk vis.

»Ulvene« førte 2-1 fra pausen og frem til, der resterede 16 minutter. Dér sendte Awer Mabil en adresseløs aflevering hjem mod sit eget forsvar. Bolden endte i fødderne på Alexander Lind, som dermed fik en friløber. Lind afleverede til Jeppe Okkels, og sidstnævnte udlignede til 2-2.

Tre minutter før tid blev det også 3-2 til Silkeborg, da indskiftede Valance Nambishi headede et hjørnespark fra Sebastian Jørgensen i nettet.

Livlig nigerianer
Det begyndte ellers lovende for FC Midtjylland. Superligaens tophold sad på spillet fra start og skabte løbende chancer.

Lynhurtige Babajide David skinnede flere gange i øjnene offensivt. Den hjemvendte lejesvend missede to muligheder omkring den halve time, og ni minutter før pausen skabte nigerianeren føringsmålet. Babajide David ræste af sted i højresiden, skar ind i feltet og serverede bolden for fødderne af Anders Dreyer. Det tilbud takkede nytilkomne Dreyer for med en kvik tæmning og et sikkert slangehug til 1-0.

Føringen var i tråd med spil og chancer, men bare seks minutter senere udlignede Silkeborg alligevel. Midterforsvareren Anders Hagelskjær, der har en fortid på FCM’s akademi, pandede et præcist hjørnespark i nettet ved forreste stolpe.

Dødbolde er også en evne i FCM’s arsenal, og i halvlegens sidste minut slog Superligaens tophold til efter hjørnespark. Babajide David kom til afslutning midt i feltet, en Silkeborg-spiller kastede sig og fik blokeret, men Lasse Vibe scorede på returen til 2-1.

Otte minutter efter pausen blev Tobias Anker revet omkuld efter et hjørnespark. Alle i FCM-lejren så et straffespark, men det gjorde dommeren ikke.

Der var også flere gode muligheder til Evander Ferreira, Gustav Isaksen og Awer Mabil samt en helt fri »direktør« til Jens-Lys Cajuste, der missede på Oscar Hedvall midt i feltet.

Og når man ikke griber sine chancer, bliver man straffet. Det gjorde FCM i Silkeborg, da bundholdet nettede to gange i slutfasen og tabte trods dominans i spil og chancer i opgørets første 75 minutter.

Næste træningskamp er på tirsdag, når FCM møder svenske Hammarby i Stockholm. To dage senere venter FC Fredericia i Ikast i den sidste træningskamp, før holdet sætter kursen mod årets træningslejr i Dubai.