Herning Teater åbner forårssæsonen med musicalen »Skatteøen«. Foto: Gudmund Thai

Med kurs mod Skatteøen

TEATER Herning Teater indleder det nye år med musicalen »Skatteøen« med Sebastians musik og udødelige sange. Kursen er sat mod eventyr i MCH Herning Kongrescenter onsdag 29. og torsdag 30. januar.

Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres publikum ud på det Caribiske Hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene.

Historien om drengen Jim Hawkins tager sin begyndelse i 1745 på kroen Admiral Benbow, som drives af Jims mor, Mrs. Hawkins. Da den gamle sørøverkaptajn Bill Bones ankommer med en mystisk rejsekiste, finder Jim et skattekort i kaptajnens gemmer, og eventyret kan begynde.

Skatteøen havde urpremiere på Folketeatret i 1986 og har siden spillet utallige gange. Musikken til Skatteøen udkom før urpremieren med nogle af tidens største sangere. Mange vil især huske Lis Sørensens »Fuld af nattens stjerner«, som i forestillingen synges af Szhirley, der spiller Mrs. Hawkins. Piraten John Silver spilles af Kasper Leisner.

Publikum kan også glæde sig til et genhør med sange som »Sørøversangen«, »Hispaniola«, »Ostesangen« og »Admiral Benbow«, når Hispaniola sætter kurs mod Skatteøen.

Birgitte Næss-Schmidt har instrueret.