Soldaten er en finurlig lille fætter i dukketeaterversionen af Fyrtøjet, som opføres på Team Teatret lørdag 25. januar om formiddagen. Foto: Jesper Hasseltoft

Fyrtøjet på Team Teatret

TEATER »Der kom en soldat marcherende henad vejen.«

Sådan lyder den oprindelige start på eventyret »Fyrtøjet«. Den sætning skal man imidlertid nok ikke regne med at høre, men i stedet mærke og fornemme, når Teatret Værk gæster Team Teatret med sin versionering af H.C. Andersens kendte historie lørdag 25. januar om formiddagen. Her er nemlig tale om ordløst dukketeater, hvor effekter, stemninger og proportioner kommer i spil i dramaet om soldaten. Med mod og frækhed ender han med både prinsessen og det halve kongerige.

Dukkefører Bjarne Kalhøj fører sit publikum gennem eventyret, hvor soldaten i et opfindsomt og finurligt univers møder både heksen, den store konge og de endnu større hunde. Publikum kommer helt tæt på og kan regne med små forskrækkelser, glædesbegejstring og effektfulde lyde, der suger alle ind i eventyrets magiske verden.

Der er mange forskellige og forskelligartede dukker på spil i forestillingen, men at det ender godt, kan nok godt afsløres på forhånd.