Sarah Iversen og Herning-Ikast Håndbold viste stærk moral og fightede sig tilbage og tog point fra de tyske mestre. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Flot comeback: HIH tog point fra de tyske mestre

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast var bagud 15-19 mod de tyske mestre, BBM Bietigheim, men kæmpede sig tilbage og tog et vigtigt point i EHF Cup-gruppespillet

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold topper stadig sin EHF Cup-gruppe og er fortsat ubesejret i gruppespillet efter lørdagens svære udekamp mod de tyske mestre, BBM Bietigheim.

26-26 endte den intense europæiske dyst efter tysk pauseføring på 14-11.

Bietigheim er kendt som et stærkt hjemmehold og har endnu ikke sat et eneste point til på egen bane i den tyske liga i denne sæson, og tyskerne lignede i store perioder også vindere af opgøret mod Herning-Ikast. De tyske mestre var blandt andet foran 19-15 og 25-23, men HIH-kvinderne viste stærk holdmoral, som holdet har gjort så ofte i denne sæson, og kæmpede sig tilbage.

Det skete blandt andet i kraft af stærkt forsvarsspil. I første halvleg voldte de to backer, polske Karolina Kudlacz-Gloc og den hollandske verdensmester Laura van der Heijden, HIH store problemer. De scorede 10 af tyskernes 14 mål før pausen, men i anden halvleg var der godt styr på de to backer.

Samtidig havde HIH succes med i en periode at spille såkaldt syv-mod-seks-spil, hvor målvogteren bliver erstattet af en ekstra markspiller. Det bidrog også til at vende slagets gang.

Rødt kort til forsvarsgeneralen
Stregspiller Sarah Iversen scorede to gange i træk til 25-25 med godt fem minutter tilbage af opgøret. Det tegnede lovende for slutminutterne, og HIH-lejren kunne pludseligt dufte en sejr.

Men inden midtjyderne fik gavn af det momentum, fik Tonje Løseth rødt kort for sin tredje tominutters-udvisning. Det var ikke det største udvisning, der er set, og HIH’erne brokkede sig i flot til de græske dommere, men det ændrede intet, og HIH måtte spille de sidste 4.42 minutter uden forsvarsgeneralen.

Fløjen Amalie Berger bragte Bietigheim på 26-25, men topscorer Helene Fauske udlignede med det sidste af sine ni fuldtræffere på dagen.

Efter en tysk timeout tilkæmpede tyskerne sig et straffekast 20 sekunder før tid, men Jessica Ryde reddede forsøget fra hollandske Maura Visser. Midtjyderne spurtede frem og nåede et sidste skud i paraderne fra Helene Fauske.

Med det ene point fører HIH fortsat Gruppe D i den europæiske EHF Cup med nu fem point for tre kampe. Bietigheim har tre point på andenpladsen, mens norske Storhamar har to, og russiske Lada Togliatti har nul. Storhamar og Lada Togliatti mødes i morgen i Norge.

I næste runde får Herning-Ikast besøg af Bietigheim lørdag eftermiddag i IBF Arena. Inden da venter der på onsdag en udekamp mod bundholdet Skanderborg i den danske HTH Liga.