Ved VM i fodbold 2018 blev Danmarks kampe vist på storskærm i Herning, og det gentages til EM i år. Foto: Flemming Hansen

Danske EM-kampe på storskærm

HERNING Til sommer deltager det danske fodboldlandshold i EM, og det markerer DBU blandt andet med en række aktiviteter rundt i landet. Herning Kommune har en såkaldt velfærdsalliance med DBU og har derigennem fået muligheden for at blive en del af »Hele Danmarks Fodboldfest«.

Derfor vil Danmarks kampe blive vist på storskærm på Torvet, hvor der også vil være forskellige fodboldaktiviteter som fartmåler, driblebane og præcisionsskud. I første omgang gælder det Danmarks puljekampe 13. juni mod Finland, 18. juni mod Belgien og 22. juni mod Rusland, men der er også mulighed for at vise eventuelle kampe efter puljespillet.

Byrådets økonomi- og erhvervsudvalg har sagt ja til at betale de cirka 65.000 kroner, som visning af hver af Danmarks kampe vil koste.

- DBU kommer med et stort setup i de større byer, og det plejer at give mange mennesker på Torvet, så det har vi valgt at gå ind i, siger borgmester Lars Krarup (V).