Healing hos Annette Kjærhede begynder som oftest med, at hun lægger hænderne på klientens hoved og bryst, som man ser her på billedet. Her har hun besøg af sin klient Charlotte Østergaard Sørensen. Foto: Tom Laursen

Lokal kvinde har åbnet healing-klinik

Mathilde Bach callesen 

49-årige Annette Kjærhede har altid interesseret sig for den spirituelle verden. Nu har hun startet egen healing- og clairvoyance-virksomhed i eget hjem i Herning

SUNDHED Det er efterhånden 30 år siden, at nu 49-årige Annette Kjærhede fik lagt sit første horoskop, hvori der blandt andet stod, at hun skulle arbejde med universets energier.

- Dengang kiggede jeg det bare lige hurtigt igennem og smed det i skuffen, og så festede jeg videre, fortæller Annette Kjærhede.

For et lille år siden fik Annette Kjærhede til flere spirituelle arrangementer at vide, at hun har evnerne til at arbejde med energierne og dermed healing, fortæller hun. Derfor lod hun igen blikket glide over det gamle horoskop og tog et par kursuser i, hvordan man arbejder med energierne, hvorefter hun valgte at starte virksomheden »Spirituel healing v/Annette«.

Hun har således omdannet sin datters gamle værelse til en lille klinik med tændte stearinlys, roligt musik og en briks. Her kan Annette Kjærhede både udøve healing og clairvoyance.

- Jeg har altid troet på det spirituelle, men det er ikke så lang tid siden, at jeg er blevet bevidst om, at jeg har evnen til at udøve clairvoyance og healing, siger Annette Kjærhede og fortsætter:

- Hvis man har sådan en gave, som jeg har, skal man også give den glæde videre, synes jeg.

»En slags wellness-behandling«
Det gør hun så nu, efter hun gennem forårsmånederne sidste år øvede sig på healing og clairvoyance-seancer.

- Jeg begyndte at øve healing for et år siden. I starten så jeg ikke rigtigt noget, men så begyndte jeg pludselig at se billeder, jeg kunne videreformidle, siger Annette Kjærhede.

Hun understreger selv, at det for nogen kan lyde »lidt højtflyvende«, mens hun forsøger at trække det hele lidt ned på jorden.

- Nogle går til massage, når de føler sig lidt stresset. Jeg synes, at healing kan noget af det samme. Det kan man godt gøre for at forkæle sig selv - det er en slags wellness, fortæller Annette Kjærhede.

Den spirituelle healing betyder kort og godt, at Annette Kjærhede stiller sig selv til rådighed for, at åndeverden kan bruge hende som redskab til at kanalisere healing ned til klienten, forklarer hun.

Klienten ligger på briksen under behandlingen, mens Annette Kjærhede placerer sine hænder forskellige steder på klientens krop og derved ser billeder for sig. Derefter giver hun informationen videre til klienten.

- Healing bliver en form for både behandling og vejledning. Nogle mærker en kulde, en varme eller en stikken, mens næsten alle mærker en ro i kroppen, når de får healing, siger Annette Kjærhede.

Hun forklarer, at healing også kan hjælpe krop, sind og sjæl til at komme i balance samt kan bruges til at komme bedre i kontakt med en selv og ens intuition. Behandlingen kan også bruges som smertelindring ved eksempelvis kroniske sygdomme, lyder det fra Annette Kjærhede.

Men selvom »heale« ifølge sproget.dk forklares med ordene »at helbrede sygdomme ved overførsel af energier. For eksempel ved håndspålæggelse eller tankens kraft«, mener Annette Kjærhede, at det er etisk forkert at garantere helbredelse især ved livstruende sygdomme.

- Jeg vil aldrig sige, at man ikke skal gå til læge og bruge healing i stedet for. Men man kan se healing som et supplement til anden behandling eller som støtte i en svær periode i ens liv, fortæller hun.

Fordomme og fremtid
Ligesom man ifølge Annette Kjærhede kan bruge healing til mange ting, er fordommene om spirituel healing også mange. Det mærker Annette Kjærhede.

- Når jeg siger til folk, hvad jeg arbejder med, siger de ofte, at de ikke rigtigt tror på spirituel healing, siger hun og fortsætter:

- Men jeg bruger ikke så meget tid på fordommene. Det er ikke min opgave at overbevise dem om, hvad de skal tro på. Jeg kan blot sige, at de kan prøve - og ofte bliver de overrasket.

Hun smiler selv ved tanken om al den mystik, der ofte bliver forbundet med hendes felt. Flere gange under interviewet nævner hun da også, at hun godt ved, det kan virke lidt flyvsk.

- Mange andre behandlere har ofte drømmefangere og alt muligt hængende i rummet, hvor de behandler. Men jeg synes ikke, at det skal gøres så mystisk, siger Annette Kjærhede, der har indrettet sin klinik roligt - men hjemligt.

- Det skal virke »rent« her, men det er også hyggeligt, nu hvor klinikken er herhjemme. Jeg ved faktisk slet ikke, om jeg vil have klinik et andet sted, fordi jeg godt kan lide, at det er lidt hjemligt.

Med et lille års tid som behandler på bagen gør hun sig allerede tanker om, hvad fremtiden bringer.

- Jeg vil gerne opnå at leve af det 100 procent, siger Annette Kjærhede, der ved siden af sin virksomhed arbejder som voksenledsager.

- Måske kommer jeg aldrig til at leve af det, men bare jeg får hjulpet nogle mennesker på rette vej gennem spirituel healing, så er jeg glad, fortsætter Annette Kjærhede.

Hun er ikke i tvivl om, at hun har kastet sig ud i det helt rigtige, efter hun har åbnet egen healing-klinik.

- Jeg føler, at det er det rigtige at gøre - at det er mit kald. Jeg mener, at man skal leve efter følelser og ens intuition - uden at tænke alt for meget. Healing hjælper en til at komme i kontakt med intuition, fortæller hun.