Krigen kan godt fortsætte, selv når man er blevet hjemsendt. Soldaten i forestillingen af samme navn er søgt ud i skoven. Her opsøger lillesøsteren Julie ham, og gennem deres forhold hører vi om hans oplevelser i krigen. Se det på Team Teatret 20. til 22. januar. Foto: David Trood

Modigt teater om at være i krig

TEATER Hvordan er det at være udsendt soldat for Danmark, og hvad er det, man kan have med sig i bagagen, når man kommer hjem igen?

Det er noget af det, som Teatret Fair Play har spurgt om i arbejdet med forestillingen »Soldaten«, der opføres på Team Teatret fra mandag til onsdag i næste uge.

En soldat - den eneste overlevende efter et vejsidebombeangreb - er blevet sendt hjem. Han har forladt sin familie og er søgt ud i skoven. Lillesøsteren Julie kan komme i kontakt med ham, og gennem forholdet til hende hører publikum om hans oplevelser som soldat. De to forsøger at finde hinanden igen, men soldaten er blevet en anden person end ham, der tog af sted.

Danmark er en krigsførende nation, og det har vi efterhånden været en hel del år. Mange unge, både mænd og kvinder, søger den personlige udfordring i militæret, blandt andet for at »gøre en forskel«. Men ved de nok om, hvad de går ind til, og hvad de kan komme hjem med?

Teatret Fair Play fik en Reumert-nominering for forestillingen, der ser på de psykologiske konsekvenser af at have været i krig, og sætter ord på, at krigen kan fortsætte, efter at soldaten er kommet hjem.

På scenen er skuespillerne Mikkel Hansen og Maria la Cour.