- Vores motto er »retten til bedre livskvalitet«. Hvis du får mindsket dine symptomer, som vores behandlinger går ind og gør, får du også en bedre livskvalitet, siger Marianne Mathiasen. Foto: Henrik Ole Jensen

Ny indehaver hos lokal klinik

Mathilde Bach callesen 

Marianne Mathiasen fra Lind har overtaget Actera Klinik Herning, som blandt andet tilbyder elektromagnetiske behandlinger mod kredsløbslidelser

SUNDHED Da 54-årige Marianne Mathiasen ved årsskiftet sprang ind i det nye år, sprang hun samtidig ind i et nyt kapitel af sit arbejdsliv.

Fra 1. januar 2020 overtog hun nemlig Actera Klinik Herning, som hun købte af Agnes Halkjær Nielsen.

- Jeg så tilfældigt annoncen omkring salg af klinikken i Herning Folkeblad, og så gik jeg og grublede lidt over det, fortæller Marianne Mathiasen, som er uddannet sygeplejerske.

Da annoncen blev ved med at vende tilbage i tankerne hos Marianne Mathiasen, valgte hun at tage kontakt til Agnes Halkjær Nielsen.

- Jeg skulle høre, om hun mente, jeg havde kompetencerne til at overtage klinikken - og det havde jeg heldigvis med min sygeplejerskeuddannelse og mine mange års erfaring med sygeplejefaget, fortæller Marianne Mathiasen.

Alt det praktiske på plads
Derefter gik det hurtigt med at få sat underskrift på købskontrakten.

- I nogle tilfælde har jeg svært ved at tage beslutninger, men det havde jeg ikke den her gang. Det gik stærkt, fordi det bare føltes rigtigt, siger Marianne Mathiasen, der også mener, at det er et godt tidspunkt for hende at springe ud i det selvstændige arbejdsliv, nu hvor hun har »børn, der passer sig selv«.

Efter underskriften faldt i oktober, er hun blevet oplært i brugen af Acteras elektromagnetiske behandlingsapparater og i brugen af Giga-laser, hvilket er de behandlinger, klinikken tilbyder.

- Vi hjælper med kredsløbsproblemer, og vi tilbyder laser-behandlinger mod kroniske og akutte smerter. Den største del er lige nu kredsløbsbehandlingerne, men jeg kunne godt tænke mig at få mere gang i laser-behandlingen, siger hun og fortsætter:

- Der er ikke videnskabelig dokumentation for, at kredsløbsbehandlingen virker, men der er klinisk dokumentation og kundernes udsagn.

Hun har gennem årenes løb arbejdet med mange forskellige områder inden for sygeplejen.

Hun har blandt andet kendskab til og erfaring med kredsløbslidelser og smerter, men det arbejde har foregået på sygehuse. Nu har hun skiftet den store arbejdsplads ud med en klinik, hvor hun er den eneste »medarbejder«.

- Jeg trives bedst på mindre arbejdspladser. Men jeg er glad for at arbejde med mennesker, og jeg kan godt lide sygeplejefaget, fortæller Marianne Mathiasen, der ikke bekymrer sig om, at hun er alene om arbejdet.

- Der er flere klinikker rundt i landet, så vi kan bruge hinanden, og vi mødes også nogle gange om året, fortsætter hun.

Hendes store erfaringer fra sygeplejefaget gavner hende i klinikken, hvor alle førstegangsklienter skal have en grundig visitation.

- Vi skal først finde ud af, om det giver mening at give behandling til klienten. Det gør klienterne trygge, og det giver også troværdighed, fordi vi ikke bare giver behandlinger til alle - kun, hvis de har et reelt behov, lyder det.

Snak betyder noget
Hendes erfaring fra sygeplejefaget har hun ligeledes glæde af, når hun indgår i dialog med klienterne.

- Jeg har en stor viden om, hvordan man skal tilgå klienter. Jeg prioriterer at snakke en del med mine klienter, så jeg lærer dem at kende, fortæller hun og fortsætter:

- Vi snakker ikke kun om behandlingen, vi snakker også om vind og vejr. Det gør, at klienterne føler sig trygge, og de får tillid til mig. Det er altid meget positivt, at man viser interesse, så det ikke bare er samlebåndsarbejde. Det har altid betydet meget for mig, at jeg ikke »kun« er sygeplejerske.

Med bagagen fyldt med erfaring fra sygeplejefaget føler hun sig godt rustet til at føre klinikken, der har været i Herning i 16 år, videre.

- Jeg er privilegeret, fordi jeg køber en velfungerende klinik. Der er alle de apparater, jeg skal bruge - og der er klienter, der bliver ved med at komme. Men jeg mangler selvfølgelig at sætte mit præg på det hele, siger Marianne Mathiasen, som lige nu har fokus på at komme helt ind i tingene, før hun for alvor begynder at sætte sit præg på klinikken, som hun er glad for at have overtaget.

- Jeg har en rigtig god mavefornemmelse, og jeg har haft rigeligt at lave, lyder det.