Foto: Martin Ballund

Butikstyve på rov: Fakta og Føtex i Herning ramt

HERNING Tirsdag aften blev først Føtex på Bredgade i Herning ramt af butikstyveri og 40 minutter senere blev Fakta på Vestergade i Herning udsat for forsøg på røveri.

I Føtex genkendte en ekspedient klokken 20.12 en mand fra tidligere butikstyverier. Ekspedienten forsøgte at holde manden tilbage, da en anden mand kommer løbende, råber og truer med knyttet næve ekspedienten til at slippe butikstyven.

De to butikstyve slap væk fra Føtex.

Klokken 20.51 blev Fakta på Vestergade udsat for forsøg på røveri. Her kom to hætteklædte mænd op til kassen og den ene sagde »Giv os penge. Det skal gå hurtigt«.

De to havde ikke noget våben, og ekspedienten nægtede at give dem penge, og de to maskerede mænd flygtede tomhændede fra Fakta.

Lokalpolitiet i Herning mener, at de samme mænd kan stå bag hændelserne i Føtex og Fakta. Videoovervågning viser, at mændene i Føtex er danske, i alderen 25 til 30 år, omkring 180 centimeter høje og de havde sorte jakker med hætter på.

Mændene i Fakta beskrives som danske, i alderen 18 til 25 år og omkring 185 centimeter høje. De havde begge sorte jakker på og den ene havde maskeret sig med en hvid halsedisse.