Markus Jensen spillede en ny, flot kamp for Blue Fox i sejren i Esbjerg. Foto: Tom Laursen

Ny magtdemonstration i Esbjerg: Blue Fox vinder 5-1

Thomas Damm 

For anden gang på otte dage vandt Blue Fox stort på vestkysten

ISHOCKEY Sidste tirsdag vandt Blue Fox en overlegen 4-1-sejr i Esbjerg. I aften var »rævene« tilbage på den samme is, og igen var der klasseforskel. Denne gang vandt Blue Fox med 5-1.

Det er samtidig mandskabets femte sejr i træk i Metal Ligaen - alle på udebane.

Første periode var ellers jævnbyrdig og forholdsvis chancefattig. Periodens eneste scoring kom fra Markus Jensen godt tre minutter før, perioden sluttede. Han kæmpede sig selv til pucken i Esbjergs zone, tog den direkte vej mod mål og udplacerede Esbjergs herningensiske målmand, Mathias Seldrup.

Anden periode var syv minutter gammel, da den teknisk fremragende angriber Cameron Brace bragte Blue Fox på 2-0. Esbjerg kiksede i egen zone, så Brace kunne få pucken under kontrol og endelig tage skuddet og sende pucken i nettet.

Tre mod fem
Herefter blev Blue Fox dog presset. Joachim Linnet blev udvist for en slashing, og midtvejs i den udvisning fik Blue Fox endnu en mand sendt ud. Det betød 54 sekunder i tre mod fem, der dog blev overstået uden de store problemer, og der blev heller ikke scoret i fire mod fem.

Ni sekunder før den sidste udvisning var afsonet, blev Nicolai Weichel sendt til afkøling, og endnu et undertal ventede. Igen, igen viste Blue Fox forrygende undertalsspil, og Simon Nielsen blev ikke passeret.

Kort efter at være blevet fuldtallige, fik Herning for alvor frustrationerne frem blandt hjemmepublikummet. Markus Jensen tacklede sig igen til pucken, tog et træk i højre side og serverede en perfekt aflevering til Kristoffer Astorp. 3-0, og det så nemt ud.

Med kun 30 sekunder tilbage af perioden blev det tilmed 4-0. Mark MacMillan satte flot Lasse Lassen op til angriberens 16. scoring i de seneste 16 kampe.’

Det skulle selvfølgelig have været stilling ved pausen, men mentalt var Herning-spillerne måske kørt i omklædningsrummet, for Trevor Cheek fik alt for nemt lov at reducere.

Samtidig med at tiden løb ud, fik Esbjerg udvist James Mychan. Han fik 2+2 minutter for en tackling på Jonne Virtanen.

Det betød, at Blue Fox indledte sidste periode med to powerplays på stribe. I det sidste scorede Joachim Linnet til 5-1, og så var kampen endegyldigt afgjort.

Blue Fox kunne i resten af kampen give masser af spilletid til fjerdekæden, og de tre point blev kørt solidt i hus.

Nederlag til Rungsted mod SønderjyskE betyder, at Blue Fox er tilbage på tredjepladsen.

På fredag spiller Blue Fox sin første hjemmekamp i 2020. Det er mod Rødovre.