OL-rytter Cathrine Dufour vil være på startlisten når Dansk Varmblod inviterer til femstjernet dressur i Jyske Bank Boxen 5.-8. marts. Foto: Ridehesten.com

Femstjernet dressur i Jyske Bank Boxen

Når Dansk Varmblod inviterer til internationalt stævne, hingstekåring, gallashows med meget mere i MCH, bliver det med deltagelse af flere af verdens bedste dressurryttere

HERNING Godt 67.000 gæstede sidste år Dansk Varmblods Hingstekåring og -show i MCH. Hvert år har forbundet føjet nye elementer til det populære event, der er unikt i verden. Her forenes international spring- og dressursport med hesteavl på absolut topniveau.

De senere år har et gennemgående tema præget eventet og ikke mindst de store gallashows fredag og lørdag aften. I år bliver temaet under Dansk Varmblods Hingstekåring, naturligvis, OL. Danmark skal deltage med et dressurteam, der har gode medaljechancer, og en springrytter. Derfor er titlen på årets event: »Let the Games Begin«.

Præmiesum på 500.000 kroner
Det er overordentlig betydningsfuldt, at de hjemlige dressurryttere får den bedst mulige forberedelse til OL-deltagelsen. For landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein gælder det om at sætte det mest konkurrencedygtige hold. Niveauet i dansk dressursport er hævet betydeligt de senere år, og det giver landstræneren den positive udfordring, at der er flere ryttere end sædvanligt i spil til de tre holdpladser og reservepladsen.

Anført af Dansk Varmblod og med stor opbakning fra en række sponsorer er det lykkedes at lave en helt ekstraordinær satsning ved forbundets event i Jyske Bank Boxen 5.- 8. marts - international dressursport på allerhøjeste niveau. De femstjernede dressurkonkurrencer giver ikke alene mulighed for, at rytterne kan opnå værdifulde point til verdensranglisten, det betyder også hårdere konkurrence fra udlandet. Og så rider rytterne om en præmiesum på 500.000 kroner.

Forberedelse til OL
For dressurentusiaster åbner dette naturligvis op for en helt særlig oplevelse, idet vi kun oplever dressur på dette høje niveau ved ét andet stævne herhjemme, FEI World Cup Herning i oktober.

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein udtaler:

– Det har været et stort ønske at få en 5-stjernet konkurrence til Danmark. Og det er fantastisk, at Dansk Varmblod har opfyldt det ønske. Det viser, at vi er en meget stærk nation, at vi kan noget sammen, siger hun.

Den store satsning: DWB 5-star Dressage bliver et vigtigt led i rytternes forberedelse til OL, og samtlige ryttere på det danske A-hold vil være til start ved stævnet enten i den 5-stjernede eller den 3-stjernede konkurrence.

– Rent sportsligt bliver konkurrencerne i Herning iagttagelsesstævne forud for udtagelsen af holdet til OL. Vi får de potentielle OL-kandidater at se samlet, og det vil gøre konkurrencerne meget interessante, fortsætter landstræneren, der supplerer:

– Vi skal selektere i A-truppen efter DWB 5-star Dressage, og derfor bliver konkurrencerne i Herning uhyre vigtige. Det bliver et kæmpe event, men Herning og arrangørerne kan rumme det, slutter hun.

Med det hjemlige A-hold til start giver det tilskuerne og landstræneren en mulighed for at se rytterne i direkte konkurrence på deres bedste heste. I praksis betyder det, at følgende ryttere kommer til start i DWB 5-star Dressage: EM-bronzevinder Cathrine Dufour, OL-rytterne Anne Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Anders Dahl, EM-rytter Daniel Bachmann Andersen og landsholdsdebutanter Carina Cassøe Krüth og Marianne Helgstrand.

Samtidig med Dansk Varmblods Hingstekåring, der finder sted i Jyske Bank Boxen, kan besøgende også gå på opdagelse på messen Hest & Rytter i MCH Messecenter Herning.