Lasse Lassen fik en hovedrolle i kampen i Frederikshavn. Først udlignede han til 1-1, og siden blev han udvist for resten af kampen, så Blue Fox spillede fem minutter i undertal. Foto: Henrik Ole Jensen

Drama i Frederikshavn: Blue Fox tager fjerde udesejr på stribe

Thomas Damm 

Blue Fox var pressede i store del af kampen, men besejrede alligevel nordjyderne 4-3

ISHOCKEY Det begyndte skidt for Blue Fox, der fredag aften var på besøg hos Frederikshavn White Hawks, der ligger nummer to i tabellen. Men som i alle rigtige eventyr, endte det lykkeligt alligevel.

En snæver sejr på 4-3 betyder, at Blue Fox i tabellen hopper forbi både Esbjerg - der tabte 2-4 i Rødovre - og SønderjyskE, der ikke spiller i ligaen i denne weekend, og helt op på tredjepladsen. Stillingen er dog helt utroligt tæt med blot to point ned til Herlev, der ligger nummer syv. Herlev vandt overraskende 4-3 i Aalborg efter overtid.

Hjemmeholdet tog føringen, inden der var spillet tre minutter. Målet blev sat ind af Radim Piroutek.

Midt i perioden udlignede Lasse Lassen i et powerplay, og 1-1 holdt perioden ud, selv om nordjyderne dominerede skudstatikken klart.

Den tendens fortsatte i anden periode, og problemerne for »rævene« blev blot større, da Lasse Lassen fik en fem minutters straf for boarding og derfor ikke måtte komme på isen mere i kampen. På det tidspunkt havde Blue Fox allerede mistede Brodie Dupont, der blev skadet efter et hændeligt sammenstød med banden.

Blue Fox kæmpede sig gennem det lange undertal, og derfor stod det også 1-1 før sidste periode.

Men fra starten af sidste periode gik det stærkt. 11 sekunder inde i perioden scorede Kristoffer Astorp til 2-1, og bare 40 sekunder senere blev det tilmed 3-1. Denne gang blev målet scoret af Cameron Brace.

Ny scoring i powerplay
Men Blue Fox stoppede ikke her. Da den tidligere Blue Fox-back Patrick Madsen sad udvist, udnyttede Herning-backen Reid McNeill powerplayet til at score til 4-1.

Hjemmeholdet kastede dog ikke håndklædet i ringen, og blot 82 sekunder senerede reducerede de ved Mikkel Bertelsen til 2-4.

Her var der stadig 12 minutter tilbage af kampen, så det var rigeligt tid til et comeback.

Et par minutter senere blev Sean Flanagan udvist, og det pressede naturligvis Blue Fox yderligere, men Simon Nielsen blev ikke passeret.

Lidt senere var det så Frederikshavn, der tog en udvisning og mistede momentum i jagten på yderligere en reducering.

Men reduceringen kom. 19 sekunder før tid blev det 3-4 ved herningensiske Patrick Madsen. Tættere på kom Frederikshavn ikke, så Blue Fox tog den fjerde sejr på stribe - alle på udebane.

Blue Fox spiller igen tirsdag, hvor det gælder endnu en udekamp. Denne gang i Esbjerg.