Anders Dreyer får nummer 36 på trøjen i FC Midtjylland. Det er et nummer, som Rilwan Hassan i mange år spillede med. Foto: FCM

Officielt: FC Midtjylland køber dansk U21-landsholdsprofil

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland henter 21-årige Anders Dreyer i Premier League-klubben Brighton & Hove Albion

FODBOLD En ny offensiv profil drejer ind på MCH Arena.

FC Midtjylland har netop offentliggjort, at klubben har indgået en kontrakt frem til sommeren 2024 med den 21-årige kantspiller Anders Dreyer.

Den danske U21-landsholdsspiller skifter fra Premier League-klubben Brighton & Hove Albion, men har i denne sæson spillet på et lejeophold i hollandske SC Heerenveen.

- Anders beviste sig tidligt i Superligaen og dansk topfodbold, og han er en udfordrende målscorertype på den forreste del af banen, siger FCM’s sportschef, Svend Graversen, i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

- Vores i forvejen stærke trup får i Anders en ung spiller med et enormt potentiale, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab udvikler ham yderligere, tilføjer Svend Graversen.

Anders Dreyer er kendt for sin forrygende venstrefod, sin hurtighed, sin glimrende boldkontrol og sin veltrænede målnæse.

Allerede som purung gjorde han opmærksom på sig selv med masser af mål i Esbjerg fB. I sæsonen 2016-17 blev han topscorer, da Esbjerg vandt U19 Ligaen foran netop FCM, og sæsonen derpå blev han som 19-årig topscorer i den danske 1. division med 18 mål i 31 kampe. Han scorede desuden hattrick i playoffkampen mod Silkeborg IF og sikrede dermed Esbjerg fB oprykning til Superligaen i sommeren 2018.

Fortryder ikke udlandsskiftet
Samme sommer blev han solgt til Brighton for en transfersum, som flere medier har anslået til 18 millioner kroner.

I den sydengelske Premier League-klub har han dog kun fået kampe på U23-holdet og ellers samlet sin spilletid på lejeophold hos først St. Mirren i Skotland i foråret 2019 og senest hos SC Heerenveen i den hollandske Æresdivision.

- Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Jeg kom til udlandet i en tidlig alder, og jeg har hentet værdifuld erfaring og læring, som jeg bringer med til FC Midtjylland. Jeg kommer til en stor klub, og jeg ser det som en glimrende mulighed for mig, siger Anders Dreyer i FCM’s pressemeddelelse.

I FCM støder han på en stribe spillere, som han kender godt - blandt andet fra sine mange ungdomslandskampe.

- Jeg kender jo flere af FCM-spillerne fra min tid på landsholdene, og nu vil jeg bare gerne i gang med at spille fodbold og vinde titler. Det er jo det, vi arbejder for hver eneste dag, siger Anders Dreyer.

Langvarig interesse
Det er ikke første gang, FCM viser interesse for den hurtige, venstrefodede kantspiller, men denne gang passer timingen for begge parter.

- Vi har jo fulgt ham i mange år, da vi har mødt ham flere gange igennem tiderne, også i ungdomsfodbold, og derfor er vi alle meget glade for, at der nu opstod en unik mulighed for at tilknytte Anders, siger sportschef Svend Graversen.

Kantspilleren var egentlig udlejet til Heerenveen for hele denne sæson, men da FCM viste sig som en mulighed, skulle han ikke bruge ret meget betænkningstid, da muligheden opstod.

- Jeg gjorde mig egentlig ikke overvejelser, da jeg hørte om muligheden med FC Midtjylland. Jeg var straks meget interesseret, lyder det fra Anders Dreyer.

Han var egentlig udlejet til hollandske Heerenveen for hele denne sæson, men det lejemål er nu blevet ophævet, så skiftet fra Brighton til FCM kunne gøres permanent.

I FCM får han nummer 36 på trøjen og står klar på træningsbanen, når »ulvene« indleder forberedelserne til foråret i Superligaen på torsdag.