Emilie Steffensen fylder først 19 år i maj, men hun har været en del af ligatruppen i Herning-Ikast Håndbold i snart to år. Hun ønsker sig at få en større rolle på banen og prøve sig af i nye omgivelser. Foto: Tom Laursen

Storsejr i EHF Cup: HIH svinger »storhammeren«

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold nedlagde de norske vicemestre, Storhamar, med syv mål i EHF Cup-gruppespillet

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold fik en ønskestart på gruppespillet i den europæiske EHF Cup.

34-27 vandt de midtjyske håndboldkvinder efter 17-13 ved halvtid mod norske Storhamar i IBF Arena.

Nordmændene straffede et par midtjyske sjuskefejl i starten og var foran 3-1, før HIH fandt nogle af takterne fra sidste weekends pokaltriumf i Holstebro. Derfra var der klasseforskel i resten af opgøret.

HIH’erne havde let ved at spille sig til gode skudchancer over for det norske 6:0-forsvar, der savnede både aggressivitet og fysik til at modstå det midtjyske pres.

De danske vicemestre kom foran 9-5 og 15-9, men et par koncentrationssvigt gjorde, at de norske vicemestre slap til pausen med »minus fire«: 17-13 til HIH.

Pendulet svingede samme vej i anden halvleg. HIH dominerede og kom let til scoringer. Forsvaret stod godt, men de norske kvinder formåede dygtigt at straffe enhver dansk fejl med skarpe kontraløb over især højrefløjen Emilie Hovden.

Unge profiler strålede
Den midtjyske føring toppede ved ni mål - blandt andet 29-20 og 30-21. Men mod slutningen fik Storhamar pyntet lidt på facit.

Kampen igennem gjorde HIH-træner Mathias Madsen flittigt brug af sine marginalspillere. Men det kostede ikke det store på momentum. Eksempelvis var teenagerne Emilie Steffensen og Michala Møller to af kampens profiler med fem mål hver.

Kampens HIH-topscorer blev dog Helene Fauske med otte mål.

Gruppens to øvrige hold, russiske Lada Togliatti og tyske BBM Bietigheim, mødes senere i aften i Tyskland.