Jan Dalecky scorede et flot mål mod Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Straffeslagsdrama i Aalborg: Blue Fox kom ud på toppen

Thomas Damm 

Markus Jensen blev matchvinder på straffeslag

ISHOCKEY Hele 3813 tilskuere var fredag aften vidner til et spændende straffeslagsdrama, da Herning Blue Fox var på besøg hos Metal Ligaens ubestridte førerhold, Aalborg Pirates.

Den ordinære kamp endte 2-2. Det betød overtid, hvor Herning fik en hurtig friløber, hvor Markus Jensen og Mark MacMillan var alene igennem. Afslutningen fra sidstnævnte tog dog stolpen og sprang tilbage i spil. Afgørelsen skulle derefter findes i straffeslag, og her var Markus Jensen den eneste, der formåede at udnytte sit forsøg. Dermed to point til Herning, der i den grad er inde i topstriden.

Første periode viste to mandskaber, der tydeligt havde respekt for hinanden. Der blev ikke satset unødigt frem ad banen, og det betød, at det var chancefattigt, men med mange nærkampe rundt på isen. Tændingen var høj.

I anden periode overtog hjemmeholdet stille og roligt dominansen. De havde lange perioder med puckbesiddelse, hvor det også blev til flere afslutninger. En del blev dog sendt langt forbi Simon Nielsens mål.

Blue Fox havde dog også sine forsøg. Blandt andet var der et skud på stolpen fra Cameron Brace.

Og det var tilmed »rævene«, der fik scoret periodens eneste mål 76 sekunder før tid. Joachim Linnet satte en god tackling ind dybt i Aalborgs zone. Den tackling betød en løs puck, som Jan Dalecky var hurtigt over, og han udplacerede herningensiske George Sørensen i målet til 1-0.

Fem udvisninger til Herning
Også i sidste periode dominerede Aalborg. De blev også godt hjulpet af, at de ingen udvisninger fik overhovedet, mens Blue Fox fem gange var i undertal. Heraf de to i sidste periode.

Nordjyderne fik udlignet lidt ud af det blå ved Pierre-Olivier Morin, men mindre end ét minut senere tog Herning føringen tilbage. Jan Dalecky slog kontra i højre side, og han serverede pucken for Joachim Linnet, der scorede til 2-1.

Med fem minutter tilbage af kampen blev det 2-2. Blue Fox-defensiven var trykket i bund, og så kunne Sebastian Bergholt til sidst sende pucken forbi Simon Nielsen.

Den stilling hold tiden ud, og så var der dømt overtid.

Næste kamp for Blue Fox er på tirsdag i Esbjerg.