Helene Fauske blev topscorer, men HIH skuffede i København. Foto: Martin Ballund

Skuffelse i København: HIH måtte nøjes med uafgjort

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold måtte kæmpe hårdt for at få uafgjort 21-21 på udebane mod Ajax København

HåNDBOLD På forhånd havde cheftræner Mathias Madsen understreget, at fredag aftens udekamp mod Ajax København simpelthen skulle give en sejr og dermed to point til HTH Liga-tabellen. Sådan gik det dog ikke - Herning-Ikast Håndbold måtte nøjes med uafgjort 21-21 i Bavnehøj Arena i Københavns Sydhavn.

HIH-fløjen Naja Nissen Kristensen udlignede til slutresultatet to et halvt minut før tid efter en kamp, hvor de gæstende favoritter havde det svært og var bagud hele vejen.

Især kampens indledning var milevidt fra den fornemme indsats i sidste uges pokalfinaletriumf. Herning-Ikast kom slet ikke i gang mod et hjemmehold, som ellers holder til et pænt stykke længere nede i tabellen end HIH. Ajax kom foran 6-1 og 8-2, før Ikast-mandskabet vågnede en smule op. Der blev reduceret til 7-9, men inden halvtid havde hjemmeholdet trukket fra igen og førte 15-8 efter første halvleg.

Kæmpede sig tilbage
Efter pausen kæmpede HIH sig tilbage, og midtvejs var Ajax-føringen skrumpet til 16-18. Gæsterne kom dog først helt op til allersidst, og det endte altså med pointdeling.

Helene Fauske blev Herning-Ikast Håndbolds topscorer i kampen med syv mål.

Med det ene point rykker HIH op på ligaens fjerdeplads, nu med 18 point for 14 kampe. HIH har dog spillet en kamp flere end de nærmeste forfølgere i tabellen, Viborg HK og Silkeborg-Voel.

Herning-Ikast Håndbold spiller igen allerede søndag eftermiddag, hvor der i IBF Arena i Ikast tages hul på gruppespillet i den europæiske EHF Cup med en hjemmekamp mod norske Storhamar.