Joachim Linnet har det meste af sæsonen spillet center, men i Odense var den 26-årige herningenser wing i tredjekæden og viste fra start, at han kender rollen. Linnet scorede til 1-0 efter bare halvandet minut. Det er bare hans anden sæsontræffer. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Klasseforskel på Fyn: Blue Fox dukkede bundproppen

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox kom tilbage på sejrssporet med en storsejr over ligaens agterlanterne

ISHOCKEY Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Herning Blue Fox søndag aften gæstede Odense Bulldogs i årtiets sidste kamp.

6-2 vandt »rævene« efter en ensidig forestilling, hvor herningenserne som ventet var i kontrol fra start.

Allerede efter tre et halvt minut førte Blue Fox 2-0. Joachim Linnet skrabte en løs returpuck i nettet efter et skud fra Brodie Dupont i nettet til 1-0, og Jonne Virtanen øgede med en elegant afslutning, hvor den store finne snurrede en halv omgang og sendte skiven i mål efter midtjysk belejring.

Den canadiske back Brock Beukeboom reducerede midt i perioden på et skud, som Blue Fox-keeper Simon Nielsen næppe glæder sig til at gense på video. Men Lasse Lassen genskabte tomålsføringen inden periodens udløb. Jonne Virtanen vandt en faceoff i offensiv zone, og pucken endte hos Lasse Lassen, som efter et træk tyrede skiven i nettet til 3-1. Det var stillingen efter første periode.

Odense var bedre med i anden periode, men Blue Fox var stadig bedst og fik pucken i nettet to gange. Markus Jensen blev spillet smart fri på tæt hold af Mark MacMillan til 4-1, og 47 sekunder før periodens udløb klaskede Brodie Dupont skiven i nettet ude fra højre side. Canadieren valgte klogelig at skyde rundt om en Odense-back, der blokerede udsynet for sin egen keeper, amerikanske Evan Cowley.

Det gav tredje periode en mere kosmetisk betydning, men de 1033 tilskuere fik et par scoringer mere i årtiets sidste kamp. Yannick Vedel reducerede til 2-5 med ni minutter igen, og Lasse Lassen gav en ny prøve på sit knaldhårde hug. Bare tre sekunder inde i et powerplay rev Lassen skiven af sted fra toppen af slottet til 6-2.

I tabellen er Blue Fox fortsat nummer syv, men der er nu bare tre point op til Esbjerg Energy på fjerdepladsen.

Næste kamp er på fredag, når Herning spiller på udebane mod topholdet Aalborg Pirates.