Rilwan Hassan sagde for et halvt år siden farvel til FC Midtjylland efter 266 førsteholdskampe for »ulvene«. Han spiller nu i SønderjyskE og har været 12 år i Danmark, men det danske statsborgerskab må han vente længe på endnu. Foto: Tom Laursen

Fartbøde udskyder Rilwan Hassans drøm om dansk pas

Jørn Just Kristensen 

Rilwan Hassan har fået en fartbøde, og det medfører, at hans drøm om dansk statsborgerskab bliver udskudt med fire et halvt år

FODBOLD Det er over 12 år siden, Rilwan Hassan kom til Danmark, da den nigerianske kantspiller fik plads på FC Midtjyllands succesfulde akademi. Men det danske statsborgerskab har han stadig ikke opnået, selv om han forlængst har bestået den såkaldte indfødsretsprøve.

Og nu bliver ønsket om det danske pas og statsborgerskab udskudt yderligere.

Rilwan Hassan, der nu er på kontrakt i SønderjyskE, har nemlig ifølge fået en færdselsbøde for et års tid siden, mens han spillede i FC Midtjylland. Bøden giver en karantæneperiode fra at søge dansk statsborgerskab på fire og et halvt år. Han skal derfor vente cirka tre et halvt år yderligere, før han igen kan søge om dansk statsborgerskab.

- Jeg er simpelthen så ked af det. Jeg vil jo så gerne være her. Mit barn skal vokse op her, og jeg har været i gang med at lede efter hus. Hvad skulle jeg ellers gøre? Jeg kan ikke se mig selv leve andre steder, siger Rilwan Hassan til .