Oliver Olsen cementerede sejren, da han scorede det sidste mål i 3-1-sejren over Manchester United i UEFA Youth League. Den stjernestund kronede en forrygende sæson på U19-holdet for ham. Foto: Tom Laursen

Skadet forsvarstalent forlænger med FCM: Fantastisk at mærke tilliden

Jørn Just Kristensen 

19-årige Oliver Olsen skriver ny, lang kontrakt med FC Midtjylland. Sportschef kalder Olsen dynamisk, alsidig og fyldt med power

FODBOLD Midt i karrierens længste skadespause har Oliver Olsen skrevet under på karrierens længste kontrakt.

Den 19-årige forsvarer har forlænget sin kontrakt med FC Midtjylland for yderligere fem år, så den nye aftale løber til sommeren 2025.

Det glæder selvsagt den korsbåndsskadede forsvarer, der ventes tilbage på banen i løbet af foråret.

- Det er fantastisk at mærke tilliden i en svær periode med en langtidsskade, så jeg er selvfølgelig både glad og stolt, siger Oliver Olsen til FC Midtjyllands hjemmeside.

- - Det giver ro, at der nu er styr på de næste fem år, og jeg ser frem til, at jeg igen bliver i stand til at træne med, så jeg langsomt kan komme tættere på holdet i FC Midtjylland, som er et super springbræt for ens karriere, siger Oliver Olsen.

Den talentfulde højreback kom til FC Midtjylland i januar 2018 fra Esbjerg fB og blev øjeblikkeligt en profil på klubbens U19-hold.

I sidste sæson var han en markant skikkelse på vejen mod U19-guldet og kvartfinalen i UEFA Youth League. Højrebacken scorede blandt andet til 3-1 i den flotte sejr over Manchester United i ungdommens svar på Champions League.

I Superligaen fik han debut for FC Midtjylland, da han blev skiftet ind i slutminutterne af en kamp mod AC Horsens 16. december 2018.

- Oliver har vist et højt niveau på U19-holdet og i Youth League, så vi er meget tilfredse med, at han har underskrevet en forlængelse med os, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

Sportschefen forklarer, at skaden ikke har givet anledning til bekymring i forhold til den nye kontrakt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt med et langt afbræk på grund af en skade, mest af alt for Oliver, men vi tror fortsat på ham, og den nye kontrakt giver både ham og os ro til at forberede næste step i karrieren, pointerer Svend Graversen og beskriver den talentfulde forsvarer:

- I Oliver har vi en alsidig spiller, som har det bedst på højre back, men han kan sagtens spille andre positioner også. Han er en meget dynamisk spiller, som rummer den power, vi gerne ser hos vores spillere, siger FCM’s sportschef.

Træningsmæssigt blev Oliver Olsen rykket fast op i FC Midtjyllands Superligatrup allerede for halvandet år siden, mens han stadig var U19-spiller.