Cameron Brace jubler over sin scoring til 2-1 mod SønderjyskE. Målet blev sat ind, mens »rævene« var i undertal. Foto: Henrik Ole Jensen

Flot Blue Fox-comeback mod ærkerivalerne

Thomas Damm 

Et mål i undertal afgjorde kampen til »rævenes« fordel

ISHOCKEY 2054 tilskuere var søndag eftermiddag vidne til endnu en medrivende ishockeykamp mellem Herning Blue Fox og SønderjyskE.

Med en sejr på 2-1 og tre point henter »rævene«godt ind på rivalerne, der nu blot er et enkelt point foran i tabellen.

Første periode var tæt og lige. Det viste sig at være Blue Fox’ fjerdekæde, der var farligst. Joachim Linnet havde et par gode aktioner tæt under mål, men manglede det sidste held til at bryde måltørken.

Til gengæld var anden periode blot 24 sekunder gammel, da SønderjyskE bragte sig foran. Ude fra venstre side svingede backen Rasmus Lyø staven, og pucken gik hele vejen ind i målet, mens et passivt Herning-forsvar blot så til.

Det mål kom Blue Fox sig ikke rigtigt over i resten af perioden. Der var spredte tilløb, men i forhold til præstationerne i en del af de seneste kampe var det temmelig blodfattigt, det »rævene« kom med. Gæsterne virkede dog også godt organiserede og gav ikke meget væk.

Ny gejst i sidste periode
Fra starten af tredje periode kom Blue Fox ud med en helt egen gejst, vilje og tempo. Markus Jensen scorede hurtigt til 1-1, da Mark MacMillan opfangede en puck og så, at Markus Jensen stod helt fri og blot skulle skubbe pucken i mål.

Det blev også 2-1 til Herning. Cameron Brace scorede på et lusket skud, der tilmed blev sendt af sted, mens Blue Fox var i undertal. Det giver altid ekstra gejst at score den slags mål, og et nu rigtigt godt spillende Blue Fox-mandskab holdt dampen oppe og kørte sejren hjem. Gæsterne spillede uden målmand de sidste to minutter, uden at det gav udbytte.

Blue Fox-spillerne kan nu holde lidt juleferie, inden der er kamp igen på fredag. Der gælder det en hjemmekamp mod Herlev.