Sebastian Wistoft Jensen scorede 10 mål, da HCM landede sin femte sejr på stribe i landets næstbedste håndboldrække . Foto: Henrik Ole Jensen

Juleferie på andenpladsen: HCM lander ny gysersejr

Jørn Just Kristensen 

Forsvaret havde store problemer i anden halvleg, men HC Midtjylland sejrede igen og holder jul og nytår på andenpladsen i 1. division

HåNDBOLD For femte gang i træk var der midtjysk sejrsjubel efter slutsirenen. HC Midtjylland slog TM Tønder 30-28 efter 13-11 ved pausen i Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning.

Men det holdt hårdt.

Sejren blev først endegyldigt sikret få sekunder før tid, da fløjen Mathias Rousku Petersen huggede bolden i nettet til slutcifrene 30-28.

Så spændende burde det aldrig være blevet. HC Midtjylland var nemlig i teten gennem hele opgøret og førte 9-5 allerede efter et kvarters spil.

Forsvarsklippe udgik
Men halvandet minut tidligere - ved stillingen 8-5 - skete der noget, der fik betydning for kampen senere hen. Forsvarskrumtappen Kasper Didriksen fik et grimt vrid i knæet og måtte hjælpes ud af hallen. I forvejen var HCM uden Jeppe Krogh Simonsen, som udgik med en mindre skade i sidste rundes sejr ude mod HC Odense

De to store og stærke stregspillere kunne givetvis have gjort en forskel i det midtjyske forsvar i anden halvleg, hvor defensiven var hullet som si.

HCM åbnede ellers anden halvleg stærkt og kom foran 18-13, men forsvaret kunne ikke bremse de ellers kriseramte sønderjyder. Tønder, der stillede op uden deres svenske topscorer Felix Kasch, kom gang på gang til afslutning alt for tæt på HCM’s passive forsvar - blandt andet via flittig brug af syv-mod-seks-spil. Det holdt spændingen i live.

I slutfasen balancerede kampen på en knivsæg ved 27-26, 28-27 og 29-28. Men den kvalitet, HCM savnede i defensiven, var der til gengæld i angrebsspillet. Storspillende Mikkel Madsen og Sebastian Jensen scorede HCM’s mål nummer 28 og 29, og til slut var det altså Mathias Rouskou Petersen, der cementerede sejren.

Kampens topscorere blev Sebastian Jensen med 10 mål og Mikkel Madsen med ni mål. De to bagspillere sprudlede angrebsmæssigt mod TM Tønder.

For de kriseramte sønderjyder var det syvende nederlag på stribe. Sidste sæson blev TM Tønder ellers nummer to i 1. division.

Andenpladsen i landets næstbedste håndboldrække tilhører nu HC Midtjylland, der går på juleferie med 22 point for 15 kampe.

Næste kamp for det midtjyske tophold er først 12. januar, hvor der venter en topkamp på udebane mod Otterup.

Se alle billederne fra HCM-sejren lige .