Victor Bak Jensen (t.v.) og Antonis Martis kan se frem til en stor oplevelse, når FCM’s danske U19-mestre 11.-12. februar tager imod den franske topklub Lille OSC i UEFA Youth League. Foto: Henrik Ole Jensen

Youth League: FCM-talenter møder fransk topklub

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjyllands danske U19-mestre skal møde det stærke franske hold fra Lille i playoff-runden af UEFA Youth League

FODBOLD MCH Arena danner 11.-12. februar ramme om en ny storkamp i Europas fornemmeste talentturnering, UEFA Youth League.

FC Midtjyllands U19-hold trak her til eftermiddag en hjemmekamp mod den franske storklub Lille OSC i ungdommens svar på Champions League.

Lodtrækningen foregik på UEFA’s hovedkontor i Nyon, Schwiez.

Det er et opgør i den såkaldte playoff-runde, hvor de otte tilbageværende hold fra mesterholdenes rute i UEFA Youth League alle har hjemmekamp mod en af de otte toere fra det gruppespil, der er blevet afviklet med samme klubsammensætning som i de voksnes Champions League.

Vinderen findes over én kamp, hvor man går direkte til straffesparkskonkurrence, hvis der står uafgjort efter ordinær tid.

Foruden Lille OSC kunne FCM også have trukket: Borussia Dortmund (Tyskland), Atletico Madrid (Spanien), Olympique Lyon (Frankrig), Red Bull Salzburg (Østrig), Dinamo Zagreb (Kroatien), Røde Stjerne Beograd (Serbien) og Club Brugge (Belgien).

FCM’s regerende danske U19-mestre har kvalificeret sig til playoff-runden ved at besejre de svenske mestre, IF Elfsborg, i første runde, og de bosniske U19-mestre, Zrinjski Mostar, i anden runde i mesterholdenes rute.

Lille OSC var en del af det gruppespil, der foregik med samme holdsammensætning som i Champions League. Franskmændene blev nummer to i deres gruppe bag hollandske Ajax Amsterdam, men foran engelske Chelsea og spanske Valencia.

Det gør specielt indtryk, at Lille endte foran Chelsea. London-klubben har nemlig vundet UEFA Youth League to gange og var i finalen i sidste sæson.

FC Midtjylland nåede i sidste sæson kvartfinalen i Youth League som den første klub fra Skandinavien nogensinde.