Skuespiller Stig Reggelsen Skjold og kollegerne fylder salen, når der er nyhedsteater. foto: tom laursen

Nyhedsteater er en populær tradition

Det årlige scenesamarbejde mellem Team Teatret og Mediehuset fylder samtlige stole

TEATER Der er en afslappet atmosfære ved bordene, når publikum sætter sig til »Nyhedsteater - året der gik« på Team Teatret.

Alle ved, at her er der tale om en aften, hvor de medvirkende på scenen på ganske kort tid har strikket en opførelse sammen med nyheder og med historier og vinkler fra året, der er gået.

»Året der gik« er en tilbagevendende begivenhed på Team Teatret, og det er en populær tradition - så populær, at alle billetter til arrangementet på onsdag var væk, inden sommeren var slut.

Som instruktør er det igen i år Dorthe Hansen Carlsen, der styrer løjerne, og mon ikke hun bliver at se i rampelyset også? Sammen med en lille håndfuld skuespillere og et par andre skal hun se på overskrifter og journalistiske vinkler i et par dage og så strikke det sammen til en aften, der dufter af revy, men med både sjov og alvor, fis og eftertænksomhed.

Sofie Ancher Vea vender tilbage til Team Teatret for en stund for at være med, og hun tager sin mand, musikeren Morten Mosgaard, med. Anders Valentinus Dam, der senest besøgte Team Teatret med forestillingen »#fremtiden« i september, er også med på holdet.

Vibeke Larsen, Herning Folkeblads chefredaktør, vælger sammen med teaterleder Dorthe Bébe de historier, der skal danne rygraden i aftenens optræden. Historierne kommer fra Folkebladets forsider gennem året. Dorthe Bébe deltager også i opførelsen, ligesom den kommunikationsansvarlige Mads Würtz Gammelmark bidrager på nyhedsteater-scenen.